Rôzne

Patrik má nezvyčajné hobby: Takéto diela postavil na Sninskom kameni či pri Beňatine!

Dostal sa k tomu úplnou náhodou. Patrik sa venuje druhu umeniu, o ktorom ste doteraz možno ani nepočuli. Veď pozrite si jeho diela na fotkách...

Ilustračný obrázok k článku Patrik má nezvyčajné hobby: Takéto diela postavil na Sninskom kameni či pri Beňatine!
5
Galéria
Zdroj: Zverky Balancing Art - SVK

Hovorí vám niečo balancing art alebo rock balancing? Práve tomu sa venuje Patrik Ondik z Belej nad Cirochou, ktorého ľudia poznajú najmä pod prezývkou Zverky.

Jedná sa o ukladanie kameňov na seba či ich iné spájanie (alebo aj iných predmetov) bez akýchkoľvek spojovacích prvkov ako lepidlo, drôty a podobne tak, aby vzniklo zaujímavé dielo.

Patrik sa balancingu venuje približne rok a dostal sa k tomu úplnou náhodou. „Začal som pri vode stavať nejaké kamene no a vyzeralo to celkom fajn, potom som si skúsil postaviť niečo nezvyčajné, úplne sa to vymykalo realu a ono to držalo. Ľuďom sa to začalo páčiť, tak som si založil facebookovú stránku,“ vysvetlil mladík.

Zaujímali sme sa, ako je možné zrealizovať diela, aké môžete vidieť aj v pripojenej fotogalérii. „Funguje to na princípe rovnováhy, naozaj tam nie sú žiadne lepidlá ani nič podobné ako si niektorí myslia. Treba nájsť ťažisko a je to. Zo začiatku to trvalo dlho, no teraz už viem ako na to,“ ozrejmil Patrik.

Ten by bol rád, ak by sa o jeho aktivite dozvedelo širšie publikum. „Možno aj keby si ma ľudia zavolali a mohli ich tešiť moje diela v ich záhradkách,“ do­dal.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Patrik sa venuje nevšednému umeniu a je v tom dobrý: Jeho diela vás dostanú!
5
Galéria
Zdroj: Zverky Balancing Art - SVK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM