Tomáš Šuhajda Krimi

Patrik (21) a Jakub (20) obvinení z lúpeže v parku: V prípade dokázanie viny im hrozí až 8 rokov natvrdo

Už včera sme vás informovali o údajnom vyčíňaní dvoch mladíkov v Humennom. Teraz čelia obvineniu z lúpeže a v prípade dokázania viny ich to môže vyjsť poriadne draho...

Ilustračný obrázok k článku Patrik (21) a Jakub (20) obvinení z lúpeže v parku: V prípade dokázanie viny im hrozí až 8 rokov natvrdo
Zdroj: Webnoviny.sk

Hliadka mestskej polície v nedeľu večer najprv dvoch mladíkov Patrika a Jakuba pokutovala za ničenie stromu pri autobusovej zastávke na Brestovskej ulici a o chvíľu na to ich zadržala ako podozrivých z lúpeže v Parku mieru. Následne ich odovzdali ich Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru (OR PZ) v Humennom.

Vyšetrovateľ OR PZ vzniesol týmto mladíkom po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinenie za zločin lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

„Obvinení mali v nedeľu večer okolo 20:00 hodiny fyzicky napadnúť 29-ročného Jozefa. K útoku došlo na chodníku v humenskom parku, kde muža udierali do oblasti tváre a ak poškodený spadol na zem – udierali a kopali ho do celého tela. Počas útoku od neho požadovali peniaze. Napadnutý muž im v obave o svoj život dal sumu okolo 2 eur,“ opísala útok pre Humenné24 krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, podľa ktorej obvinení muži aj poškodený boli v čase incidentu pod vplyvom alkoholu. Jozef utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia sedem dní.

„V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ doplnila Migaľová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM