Tomáš Šuhajda Rôzne

Otázka, ktorú kladú mnohí Humenčania: Kedy bude nový futbalový štadión? Tu je odpoveď!

Zaskočili ju dve veci. Prvá, že je potrebné zbúrať hlavnú tribúnu. Druhá, že je potrebný geologický prieskum. Napriek tomu humenská primátorka Jana Vaľová vyslovila svoju predstavu a predbežnú dohodu s futbalovým zväzom, kedy by mal byť v Humennom otvorený nový futbalový štadión.

Ilustračný obrázok k článku Otázka, ktorú kladú mnohí Humenčania: Kedy bude nový futbalový štadión? Tu je odpoveď!
Zdroj: Dnes24.sk

Prečo sa na štadióne nič nerobí? Kedy bude hotový? Aj takéto otázky k nám prichádzali do redakcie ešte v čase, kým nezačala v areáli výstavba multifunkčného ihriska. Nové informácie ohľadom samotného futbalového štadióna priniesla primátorka mesta Humenné Jana Vaľová na svojej tlačovke.

Búrať tribúnu majú i dlhodobo nezamestaní

Vaľovú podľa jej slov zaskočili v rámci výstavby futbalového štadióna dve veci. Prvá, že je potrebné zbúrať hlavnú tribúnu, na čom trval futbalový zväz. „Som rozhodnutá, že to urobíme svojpomocným systémom. Zamestnáme našich spoluobčanov, ktorí sú dlhodobo nezamestnaní,“ uviedla humenská primátorka.

Mesto už má povolenie na búracie práce. „Čo trvalo 4–5 mesiacov,“ podotkla Vaľová. Stoličky sú už z hlavnej tribúny odmontované. „Teraz sa maľujú a plánujeme ich dať na tribúnu štadióna Pri mlyne,“ prezradila ďalej primátorka mesta.

Potrebný je aj geologický prieskum

Druhou vecou, ktorá Vaľovú podľa jej vlastných slov zaskočila, je nutnosť urobiť geologický prieskum. „Dúfam, že tam nenájdeme nejaký prsteň Karola IV. alebo Andrássyho, lebo v tom prípade budeme mať štadión asi o desať rokov…“ zavtipkovala Vaľová. S vážnosťou ale doplnila, že ku geologickému prieskumu je už pripravená projektová dokumentácia.

Kedy bude mať mesto nový futbalový štadión?

V areáli sa už začala realizovať výstavba multifunkčného ihriska. „Tohto roku by sme mali ísť do búracích prác a mali by sme ísť tiež do podkladov pod tribúny alebo ak bude dobrý finančný rok, tak do výstavby budovy, ktorá bude strašne finančne náročná,“ ozrejmila primátorka.

Na tlačovke zároveň podotkla, že nie je sa kam ponáhľať, keďže futbalisti nehrajú takú ligu, aby nemali kde hrať… Kedy teda ale bude futbalový štadión hotový? „Na budúci rok bude 700. výročie mesta a dohodli sme sa s futbalovým zväzom, že tento stánok by sme otvorili práve k tomuto výročiu. Dúfam, že sa nič nepredvídané neudeje, ale urobíme všetko preto, aby to tak bolo. K 700. výročiu mesta,“ zdôraznila Vaľová.

Aktuálne foto
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM