Rôzne

Osýpky v Humenskom okrese: Počet chorých mierne stúpol...

Počet chorých na osýpky v okrese Humenné za posledných vyše dvoch týždňov stúpol iba mierne, avšak... Prečítajte si ďalšie info priamo z Úradu verejného zdravotníctva SR.

Ilustračný obrázok k článku Osýpky v Humenskom okrese: Počet chorých mierne stúpol...
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková, k strede 22. mája evidujú v Humenskom okrese desať prípadov tohto ochorenia. Najviac chorých (7) je v meste Humenné, traja sú v obci Zbudské Dlhé. Medzi nimi sú tri deti do jedného roka života, päť detí je vo vekovej skupine jeden až štyri roky, zvyšok tvoria päť- až deväťroční. Hospitalizovaných bolo podľa Račkovej deväť pacientov. „V ohnisku nákazy sa nariaďujú príslušné protiepidemické opatrenia,“ zdôraznila.

Račková spomenula, že viac prípadov evidujú v susednom Vranovskom okrese, od približne začiatku marca k strede 22. mája spolu 139 chorých na osýpky. K 3. máju ich tam bolo 124.

V okrese Michalovce mali nahlásené od začiatku tohto roka štyri ochorenia na osýpky, aktuálne sa tam podľa jej ďalších slov nevyskytujú.

Epidemiológovia na východe Slovenska podľa hovorkyne nepretržite vykonávajú epidemiologické vyšetrovanie a prijímajú protiepidemické opatrenia na zabránenie šírenia osýpok v spolupráci so všetkými zainteresovanými subjektmi. „Osýpky patria k najnákazlivejším prenosným ochoreniam, ktoré sa rýchlo šíria vzduchom najmä medzi neočkovanými a neúplne očkovanými skupinami obyvateľstva. Ďalšie šírenie ochorenia na osýpky vzhľadom na charakter nákazy a vzhľadom na súčasný početný výskyt osýpok preto nemožno vylúčiť,“ uzavrela.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste už tieto zábery? Park na Ulici osloboditeľov v Humennom po veľkej revitalizácii…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM