Hokej

Oprava humenského zimáku je už v polovici. Hokejistov bude koučovať Šechný!

Na zimnom štadióne v Humennom prebehol v rámci opráv kontrolný deň. Podľa radnice je opravená už polovica strechy a známy je už aj tréner hokejového tímu.

Ilustračný obrázok k článku Oprava humenského zimáku je už v polovici. Hokejistov bude koučovať Šechný!
Zdroj: TASR

Ako Humenné 24 informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, kontrolný deň na zimnom štadióne ukázal, že oprava poškodenej strechy pokračuje podľa plánu a už počas októbra by na ňom rozhodcovia mohli hodiť úvodné buly v obnovenej zápasovej premiére.

Vyskladaný káder, známy tréner

„Zároveň nové vedenie hokejového klubu má už vyskladaný aj káder na novú sezónu spolu s novým trénerom, ktorým sa stal bývalý slovenský hokejový reprezentant, Richard Šechný,“ prezradila ďalšiu zaujímavú novinku M. Dochánová.

Ako pokračuje oprava strechy?

Podľa slov Slavomíra Kelemena, konateľa spoločnosti Uniko – víťaza verejného obstarávania na opravu strechy na humenskom zimnom štadióne, bola na streche poškodená existujúca PVC fólia s chýbajúcou výstužou, premočená, a tým pádom nepoužiteľná tepelná izolácia a zároveň bolo nevhodne upevnené celé drevené debnenie.

Nová fólia, ktorú firma ukladá na strechu, obsahuje podľa Kelemena sklotextilnú mriežku ako výstuž, čím odoláva ťahu a rôznym pnutiam, ako aj váhe snehu. „V Humennom bude teraz na streche najkvalitnejší materiál, ktorý je momentálne dostupný na trhu. Na rozdiel od pôvodného riešenia, my postupujeme opačne. Spoj jednej aj druhej fólie je navzájom preložený a je v smere vody. Na rozdiel od minulosti by tak nemalo dôjsť k tomu, aby voda dokázala stiecť do strešnej konštrukcie,“ vysvetlil konateľ stavebnej spoločnosti.

Semanco: Môžeme byť optimisti

Momentálne už stihli opraviť zhruba polovicu poškodenej časti strechy. S priebehom prác vyjadril svoju spokojnosť aj humenský viceprimátor, Andrej Semanco. „V zmluve sme dohodli termín odovzdania štadióna do 90 dní od prevzatia staveniska. Podľa toho, čo som tu videl, to vyzerá, že môžeme byť optimisti a počítať aj so skorším ukončením rekonštrukcie," uviedol Semanco. Doplnil, že nová strecha by mala byť pýchou zimného štadióna a svojmu účelu slúžiť aj o 40 rokov, čo je jej projektovaná životnosť.

Na ilustračnej fotke: Richard Šechný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM