Veronika Hunyadiová Správy

Opáskované ihriská a policajti v uliciach. Humenné sprísňuje opatrenia

Krízový štáb mesta rozhodol o nových opatreniach. Čo sa zmení?

Ilustračný obrázok k článku Opáskované ihriská a policajti v uliciach. Humenné sprísňuje opatrenia
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

V Humennom v stredu (3. 3.) zasadol krízový štáb. Od pondelka 8. marca bude totiž okres Humenné v IV. stupni varovania, teda tzv. čiernym okresom. Opatrenia v meste sa ale sprísňujú už tento týždeň. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

„Okres Humenné spadol do čiernych čísel, aj keď počet prípadov nemusí byť úplne zodpovedajúci. Je to kvôli tomu, že sa to prepočíta podľa indexu „krát 4“ pri pozitívnych prípadoch nad 65 rokov. Na ministerstve zdravotníctva sa posudzujú rôzne údaje, parametre, indexy a potom sa robí sumár," vysvetlila Lenka Lesňáková, poverená riaditeľka RÚVZ v Humennom.

Ako dodala, v čiernej farbe môže byť okres 2 až 3 týždne. „Zhoršenie ide z týždňa na týždeň. Zlepšenie sa musí potvrdiť dva týždne po sebe," vysvetlila Lesňáková.

Policajti v uliciach

Na dodržiavanie opatrení v rámci celého mesta dohliadajú hliadky mestskej polície. „Vidíme veľkú nezodpovednosť až benevolentnosť rodičov. Vyučovanie je len časť dňa. Najhoršia situácia je v popoludňajších a večerných hodinách, nehovoriac o tínedžeroch. Nachádzajú sa vo veľkých skupinách na multifunkčných ihriskách, za budovami, v parkoch, základných školách. Hliadky to riešia, ale ustriehnuť sa to úplne nedá," uviedol náčelník Mestskej polície Marián Zub.

Vo štvrtok (4. 3.) sa v Humennom uzavreli všetky detské ihriská. Pracovníci Správy športových a rekreačných zariadení ich ohradili páskou a ich využívanie je zakázané.

V lokalite Podskalka sú okrem mestskej polície súčinní aj terénni sociálni pracovníci a miestna občianska poriadková služba. V nedeľu (7. 3.) bude v Komunitnom centre Podskalka prebiehať antigénové testovanie v spolupráci so Slovenským Červeným krížom. Testovať sa bude od 9.00 do 18.00 hod.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM