Tomáš Šuhajda Rôzne

Odvážne slová primátorky Vaľovej: Do troch rokov bude v Humennom 3. futbalová liga a hokej sa bude hrať ďalej!

Na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Humennom sa primátorka Jana Vaľová (SMER-SD) vyjadrila aj k aktuálne jednej z najpálčivejších tém v našom meste. Čo povedala o humenskom športe?

Ilustračný obrázok k článku Odvážne slová primátorky Vaľovej: Do troch rokov bude v Humennom 3. futbalová liga a hokej sa bude hrať ďalej!
Zdroj: Dnes24.sk

Šport v Humennom. Téma, ktorá sa rieši v krčmách i na sociálnej sieti. Jeho zlý stav je časťou jej užívateľov ale i politickej opozície dávaný za vinu súčasnému vedeniu mesta. Nie, my teraz nejdeme polemizovať a hodnotiť, či za úpadok môžu objektívne príčiny, tí čo robia šport, nezáujem sponzorov, mesto alebo čokoľvek iné.

Faktom však zostáva, že na vrcholovej úrovni v rámci najpopulárnejších športov nemáme v Humennom momentálne žiadny seniorský tím. Kým kedysi hral prím futbal, na výslnie sa neskôr dostal volejbal… No a posledný rok bola v Humennom prvá hokejová liga. Udalosti z posledných týždňov však všetci dobre poznáte.

„Najlepšie sa konšpiruje v krčmách, že Vaľová tu ide zničiť šport. Ja vám hovorím a mám tri roky na to… Futbal bude minimálne v tretej lige, minimálne… A hokej sa bude hrať ďalej,“ vyriekla tieto slová na poslednom rokovaní humenského parlamentu primátorka Jana Vaľová. Pri futbale hovorila o aktuálne piatoligovom FK Humenné.

„Máme deti vo futbale v druhej lige a hokej – opraví sa strecha, hospodárime dobre, máme finančné prostriedky, s rodičmi sme sa dohodli, že vstúpia do MHK, hľadáme sponzorov, aby sme zachovali áčko. Či už to bude druhá liga alebo prvá,“ uviedla bližšie Vaľová. Upozornila, že hokej sa tu predtým nehral celých 6 rokov.

Šport je podľa Vaľovej ďalších slov ťažký, nie sú naň peniaze, no zdôrazňovala toto: „Keď budem končiť svoj mandát, nikto tu nebude stáť a vydierať mňa alebo iného budúceho primátora, že ak nedáte nám "toto“, deti odhlásime zo súťaže. Toto sa už tu diať nebude." Nakoľko sa jej slová k téme šport potvrdia alebo nie, uvidíme…

Na archívnej fotke: Jana Vaľová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM