Tomáš Šuhajda Rôzne

Ocenenie za ich prácu v školstve: Títo humenskí učitelia sa dočkali peknej pocty!

Viacerí učitelia a žiaci z Humenného sa dočkali pocty. Prešovský samosprávny kraj im na sklonku školského roka udelil hodnotné plakety za ich prácu. Pozrite si, kto z nášho mesta sa dočkal uznania!

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie za ich prácu v školstve: Títo humenskí učitelia sa dočkali peknej pocty!
Zdroj: Dnes24.sk

Spolu dvadsať pedagógov z celého kraja získalo plaketu Jána Ámosa Komenského – Sophista pro regione – učiteľ múdrosti pre región. Návrhy na ocenenie posielali riaditelia škôl a o ocenení rozhodovali členovia Územnej školskej rady. V tomto roku vyberali najlepších pedagógov spomedzi 47 návrhov.

O ocenení študentov rozhodovala komisia zložená zo zástupcov odboru školstva PSK. Na odbore školstva zaevidovali spolu 49 návrhov. Spomedzi nich bolo dvadsať študentov z desiatich miest v tomto školskom roku ocenených plaketou Lux Mentium – Svetlo poznania.

Ocenení pedagógovia – držitelia plakety Sophista pro regione:

Nataša Sivulková – učiteľka odborných predmetov na Strednej zdravotníckej škole v Humennom. Už niekoľko rokov pripravuje a realizuje výmenné odborné stáže žiakov a spolupracuje pri príprave kurzov so Slovenským červeným krížom.

Mária Mihaľová – zástupkyňa riaditeľky na Hotelovej akadémii v Humennom. Zapája sa do projektovej činnosti školy v rámci projektu premeny tradičnej školy na modernú.

Oľga Skysľaková – riaditeľka Strednej odbornej školy v Humennom. Ako prvá v škole realizovala projekt Leonardo da Vinci a bola gestorkou projektu Modernizácia vzdelávacieho procesu pre prírodovedné predmety.

Ocenení žiaci – držitelia plakety Lux mentium:

Zuzana Kiriľáková – žiačka v odbore zdravotnícky asistent na Strednej zdravotníckej škole v Humennom ako členka družstva postúpila do finále medzinárodnej súťaže prvej pomoci stredných zdravotníckych škôl na Slovensku v rokoch 2013 a 2014. Bola členkou družstva súťaže Asistent v akcii, ktoré získalo 1. miesto.

Ľuboš Kulan – žiak Gymnázia arm. gen. L. Svobodu v Humennom na Olympiáde ľudských práv získal 1. miesto v krajskom a 4. v celoslovenskom kole. Už štyri roky je pravidelným účastníkom v literárnej súťaži z nemeckého jazyka, bol zapojený do mnohých medzinárodných projektov.

Juraj Kocka – žiak SOŠ technickej v Humennom v celoštátnom kole súťaže ENERSOL SK v Senici obsadil 1. miesto v tvorivej kategórii a v medzinárodnom kole súťaže v Otrokoviciach ako člen reprezentácie Slovenska získal 3. miesto. V celoslovenskom kole súťaže Play Energy získal 3. miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM