Rôzne

OBRAZOM: Poslanci Národnej rady SR na východnej hranici. Čo tam robili?

Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť sa v utorok a stredu  zišiel na Zemplíne, kde sa uskutočnilo jeho výjazdové rokovanie.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Poslanci Národnej rady SR na východnej hranici. Čo tam robili?
Zdroj: TASR

Rokovanie prebiehalo v Sobranciach, no poslanci si boli obzrieť aj východnú hranicu vo Vyšnom Nemeckom.

Ako uviedol člen výboru Jaroslav Baška (Smer-SD), k tomuto rokovaniu došlo po dohode s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom o tom, že si výbor pôjde prezrieť východnú hranicu. „Chceli sme zistiť, ako naša hranica spĺňa schengenské podmienky. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť,“ vyhlásil Baška, ktorý ocenil modernú techniku, s ktorou naši strážcovia pracujú. „Táto hranica je možno z celoschengenského priestoru chránená najlepšie,“ uviedol Baška.

Poslanec Martin Fedor (SDKÚ-DS) zdôraznil, že je prirodzené, že členov výboru v predvečer jedného z najdôležitejších summitov v rámci NATO zaujíma, aká je situácia na hranici schengenského priestoru s NATO. „Zaujímajú nás otázky technického zabezpečenia, ale aj to, koľko narušiteľov, prevádzačov a pašerákov bolo zaistených,“ povedal Fedor. Zdôraznil, že poslanci na mieste dostali kvalifikované odpovede na všetky otázky.

Minister vnútra ocenil, že poslanci prijali pozvanie na východnú hranicu. „Uvedomujeme si, aká situácia je na východe Ukrajiny a práve takáto osobná skúsenosť a osobné si ochytanie všetkých postupov, procesov a technológií je dôležité napríklad pri hodnotení rozpočtových náležitostí,“ uviedol Kaliňák. Vyzdvihol, že slovenská hranica patrí medzi tie, ktoré zvládajú svoju úlohu na sto percent. 

OBRAZOM: Poslanci Národnej rady na východnej hranici. Čo tam robili?
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM