Rôzne

Obľúbené podujatie sa v tomto roku neuskutoční: Prečo padlo toto rozhodnutie?

Osem atraktívnych ročníkov má za sebou podujatie zamerané na vojenskú históriu Karpaty 1914/1915. V roku 2019 sa však neuskutoční.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené podujatie sa v tomto roku neuskutoční: Prečo padlo toto rozhodnutie?
Zdroj: TASR

V roku 2019 sa tradičné podujatie Karpaty 1914/1915 neuskutoční. Informoval o tom prostredníctvom sociálnej siete organizátor podujatia Klub vojenskej histórie Beskydy. „Osem rokov sme sa snažili pripraviť zaujímavý celodenný program a každoročne zlepšovať kvalitu podujatia. Snažili sme sa podujatie Karpaty 1914/1915 robiť "trošku“ inak, aby sme návštevníkom nielen zabavili, no najmä poučili. Veríme, že sa nám to darilo a snáď sme aspoň zopár ľudí nadchli pre vojenskú históriu," uviedol na úvod svojho vyhlásenia.

„Žiaľ, náklady na tento druh podujatia sú natoľko vysoké, že nie je v našich silách získať dostatok finančných prostriedkov, aby sme ho v požadovanej kvalite pripravili. Podujatie každoročne končilo v strate a muselo byť dofinancované z rozpočtu občianskeho združenia Klub vojenskej histórie Beskydy, na úkor iných aktivít. V roku 2019 sme sa preto rozhodli prerušiť tradíciu a podujatie Karpaty 1914/1915 nepripraviť.“ priblížil KVH Beskydy.

Podujatie sa počas ôsmych ročníkoch konalo v rôznych lokalitách naprieč východným Slovenskom, v roku 2014 aj priamo v Humennom. Vlani sa uskutočnilo v Medzilaborciach a práve odtiaľ pochádza pripojená fotogaléria, prostredníctvom ktorej si môžete toto podujatie pripomenúť.

Občianske združenie KVH Beskydy funguje od roku 2004. Doteraz prispelo k obnove mnohých cintorínov na severovýchode Slovenska. Venuje sa taktiež výskumu problematiky 1. svetovej vojny a publikačnej činnosti. Jeho centrálou je informačné stredisko pre vojnové dejiny so sídlom v budove humenského zámku.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

OBRAZOM: V Medzilaborciach sa odohrala rekonštrukcia bojov prvej svetovej vojny
9
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM