Samospráva

Obec, pod ktorú patrí aj stredisko Domaša-Dobrá: Tesne pred voľbami pribudlo 119 nových voličov!

Zaujímavá situácia nastala v obci Kvakovce, pod ktorú patrí aj rekreačné stredisko Domaša – Dobrá. Tesne pred voľbami v nej pribudlo 119 nových voličov.

Ilustračný obrázok k článku Obec, pod ktorú patrí aj stredisko Domaša-Dobrá: Tesne pred voľbami pribudlo 119 nových voličov!
Zdroj: TASR

V Kvakovciach došlo pred voľbami k rapídnemu nárastu počtu oprávnených voličov. Z 360 bolo razom 479. Postarala sa o to početná skupina majiteľov chát, ležiacich v katastri obce, keď si spomínané rekreačné zariadenia zvolili za miesto svojho trvalého pobytu a chceli tak tiež podporiť svojho favorita na post kvakovského starostu.

Z úst miestnych obyvateľov zaznievali v tejto súvislosti slová ako podvod či manipulácia. Obvodná volebná komisia situáciu preverila a podľa jej vyjadrení bolo zapojenie „novousadlíkov“ do volieb v súlade so zákonom.

Kvakovskí novousadlíci odkazovali pôvodným obyvateľom obce, že ich kroky nie sú namierené proti nim „Zaktivizovali sme sa aj preto, že nám ide o rozvoj rekreačnej oblasti Dobrá. Ide nám ale aj o rozvoj obce nie len Dobrej ako takej. Večer nám tu nesvieti verejné osvetlenie, je tu nedostatočná starostlivosť o verejné plochy, my chatári máme taký pocit, že obec zaujímame do momentu keď od nás vyberie peniaze. Hneď ako sú dane zaplatené, už ich nezaujímame,“ priblížil chatár Milan Petrík.

Z počtu 479 oprávnených voličov prišlo k urnám napokon 365 z nich, čo je 76,20 percent. Voľby vyhral Radovan Kapraľ (176 hlasov), doterajší starosta Ján Tutko skončil druhý (128 hlasov).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM