Rôzne

Nový urgentný príjem v Humennom? Toto by ste o jeho fungovaní mali vedieť!

V týchto dňoch bolo v humenskej nemocnici otvorené pracovisko urgentného príjmu. Aký je postup prijatia pacienta na vyšetrenie?

Ilustračný obrázok k článku Nový urgentný príjem v Humennom? Toto by ste o jeho fungovaní mali vedieť!
Zdroj: Svet zdravia

Pracovisko urgentného príjmu sa nachádza v budove internistického pavilónu E (bývalá budova LDCH) blízko hlavnej recepcie. Ponúka dva oddelené vstupy – pre mobilných pacientov, ktorí na pracovisko prídu sami a bezbariérový vstup pre pacientov privezených záchrannou zdravotnou službou. Ich ošetrenie je založené na modernom triediacom systéme pacientov, tzv. triáži.

Triediaci systém

„Pacienti budú po zaregistrovaní zdravotníckym pracovníkom rozdelení do piatich skupín podľa závažnosti ich zdravotného stavu a to bude určovať poradie ich ošetrenia. Osoby s potrebou resuscitácie a bezodkladnej podpory životných funkcií budú mať najvyššiu prioritu a budú sa riešiť bezodkladne,“ vysvetlil riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Humenné Eugen Lešo.

Postup prijatia

Zoznamáte sa teraz bližšie prostredníctvom nasledujujúcich riadkov s postupom prijatia pacienta na vyšetrenie na tomto novom urgentnom príjme.

1. Registrácia pacientov – príjem

Po príchode na oddelenie urgentného príjmu je potrebné sa zaregistrovať na recepcii Urgentu, kde pracovník nemocnice zaznamená vaše identifikačné údaje do nemocničného informačného systému.

2. Zhodnotenie zdravotného stavu pacienta

Následne budete vyzvaný na prvotné zhodnotenie vášho stavu, tzv. triáž, pri ktorej triážny pracovník zhodnotí vaše ťažkosti, celkový zdravotný stav a podľa presne stanovených kritérií vás zatriedi do adekvátnej kategórie s farebným odlíšením, ktoré bude zodpovedať naliehavosti vášho stavu (viď foto). Vďaka tomuto opatreniu a spôsobu kategorizácie pacientov by sa podľa nemocnice mali výrazne zvýšiť šance pacientov so závažným úrazom na prežitie a na celkové uzdravenie.

Zdroj: Svet zdravia

3. Čakanie na ošetrenie pacienta

Jednotlivé farebné skupiny sa líšia nielen naliehavosťou, ale aj časovým obdobím, počas ktorého budete zavolaný na ošetrenie. Skupiny červenej a oranžovej farby signalizujú najvyššiu prioritu – ohrozenie života a nutnosť okamžitého vyšetrenia, ostatné farebné skupiny znamenajú, že váš život nie je v ohrození a preto na ošetrenie budete zavolaný hneď, ako to bude možné.

4. Dĺžka čakania na definitívne ošetrenie

Dĺžka čakania na definitívne ošetrenie závisí nielen od naliehavosti vášho stavu, ale aj od aktuálnej obsadenosti a vyťaženosti oddelenia urgentného príjmu. Nemocnica ubezpečuje, že počas celej doby čakania na ošetrenie vás bude priebežne kontrolovať a monitorovať triážna sestra, aby včas zachytila akúkoľvek zmenu vašich doterajších ťažkostí.

OBRAZOM: Humenská nemocnica spustila do prevádzky pracovisko urgentného príjmu
7
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM