Tomáš Šuhajda Rôzne

Nový týždeň je tu a vy neviete, kam si v Humennom vyraziť? 5 tipov, o ktorých by ste mali vedieť

Je tu prvý plný pracovný týždeň, treba si dobre premyslieť, do čoho investovať váš voľný čas. :) Prinášame vám päť tipov, na čo sa v rámci Humenného dá vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu a vy neviete, kam si v Humennom vyraziť? 5 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

Humenné – Spišská Nová Ves

Postup do play-off je pre humenský klub možný už len v teoretickej rovine. 9 kôl do konca strácajú na ôsmu priečku 16 bodov. Najbližší zápas odohrá MHK Humenné v stredu 13. januára o 17:30 na miestnom zimnom štadióne proti Spišskej Novej Vsi. Je o čo hrať, ich súper sa taktiež v tejto chvíli nachádza na nepostupovom mieste a ak obe mužstvá skončia na 9.-12. mieste, body a skóre zo vzájomných zápasov sa prenášajú do novovytvorenej skupiny štyroch tímov o záchranu…

Uvedenie monografie

Vo štvrtok 14. januára o 16:00 je vo výstavných priestoroch Vihorlatského múzea na programe uvedenie knižnej monografie – Insitný maliar Michal Sirik. Kolektív autorov tvoria Katarína Čierna, Jozef Varchol, Nadežda Varcholová a Mária Mišková. Dielo vytvára obraz o skromnom, plachom, ale na vnútorné prežitie a maliarsky zaznamenané svedectvá bohatom maliarovi (1925 – 2012) zo Sterkoviec, dnes už Čabalovce v okrese Medzilaborce.

Revenant: Zmŕtvychvstanie

Z kinových tipov dávame tentoraz do pozornosti film Revenant: Zmŕtvychvstanie. Kino Fajn ho bude premietať v piatok 15. januára a v nedeľu 17. januára, vždy o 19:00. Dobrodružná, westernová dráma má k dnešnému dňu na Česko-Slovenskej filmovej databáze slušné hodnotenie – 84%. Slovenské titulky. Vstupné 4/3 eurá. Pozrite si trailer pod textom na prvom videu.

Hugh Glass ( Leonardo DiCaprio ) vyráža v roku 1822 v službách kapitána Andrewa Henryho na lov v snahe získať výhodne predajné kožušiny. Je však napadnutý medveďom a ťažko zranený. Ako zázrakom prežije, ale terén neumožňuje, aby bol prevezený k nevyhnutnému ošetreniu. Kapitán Henry sa snaží svojho zverenca dostať späť na nohy, ale nakoniec najme dvoch žoldnierov, aby ho strážili kým nezomrie a pochovali ho. Tí však Glassa čoskoro opustia. Zostáva sám bezbranný, vážne ranený a zradený…

Piesne donských kozákov

V sobotu od 18:00 bude divadelná sála v Kultúrnom dome patriť sólistom donského kozáckeho chóru Volnij Don a ich hosťom Kačurienkam. Vstupné na tento hudobný pôžitok vás vyjde na 8 eur. VIDEO pozvánka pod článkom na druhom videu.

Proglas – slovanská óda

V nedeľu 17. januára o 16:00 sa v Gréckotalíckom chráme svätých apoštolov Petra a Pavla Pod Sokolejom uskutoční koncert chrámovej hudby. Proglas – slovanskú ódu v staroslovienčine interpretuje spevácke trio – Sisa Lelkes Sklovská, Dušan Jarjabek a Otokar Klein. Koncert sa koná pod záštitou Mesta Humenné a primátorky Jany Vaľovej. Vstup je voľný. Koncert má charitatívny charakter.

Tipy, kam vyraziť v Humennom
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM