Rôzne

Nový rebríček všeobecných nemocníc: Humenská figuruje v prvej desiatke

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil výsledky piateho ročníka hodnotenia zdravotníckych zariadení Nemocnica roka.

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček všeobecných nemocníc: Humenská figuruje v prvej desiatke
Zdroj: Dnes24.sk

Najlepšími nemocnicami tohto roka sa stala v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici a v kategórii všeobecných nemocníc Nemocnica Košice-Šaca, 1. súkromná nemocnica. Vyplýva to z piateho ročníka hodnotenia zdravotníckych zariadení Nemocnica roka, ktoré v pondelok zverejnil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). Predstaviteľom nemocníc zároveň odovzdali ocenenia.

V hodnotení veľkých štátnych nemocníc získala druhé miesto Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – fakultná nemocnica a tretie miesto Univerzitná nemocnica Martin.

V kategórii všeobecných nemocníc na druhom mieste skončila Ľubovnianska nemocnica a na treťom Nemocnica Poprad.

A ako dopadla Nemocnica A. Leňa Humenné? Tá sa v tohtoročnom rebríčku INEKA vo svojej kategórii všeobecných nemocníc umiestnila v konkurencii ďalších 32 hodnotených nemocníc na 8. mieste.

Cieľom vytvárania rebríčkov hodnotenia nemocníc je podľa Petra Goliaša z INEKO zvyšovanie kvality zdravotnej starostlivosti. V budúcnosti by chceli predstavitelia inštitútu zostavovať aj hodnotenia jednotlivých ambulancií.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Fotky zo 70. rokov, v hlavnej úlohe Humenné.

Nenechajte si ich ujsť: Fotky zo 70. rokov, v hlavnej úlohe Humenné
8
Galéria
Zdroj: Okresný úrad Humenné

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM