Tomáš Šuhajda Rôzne

Nový rebríček top škôl: Ktoré z tých humenských sa umiestnili najvyššie?

Inštitút INEKO zverejnil aktuálne rebríčky základných a stredných škôl po doplnení výsledkov Testovania 9 a maturít za uplynulý školský rok. Ktoré z humenských škôl sa v nich umiestnili najvyššie?

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček top škôl: Ktoré z tých humenských sa umiestnili najvyššie?
Zdroj: TASR

V TOP 30 uvedených rebríčkov portálu Ineko.sk sa v rámci celého Slovenska medzi základnými školami, gymnáziami a ani strednými odbornými školami nenachádza žiadna z humenských škôl. Preto sme sa bližšie pozreli na prvé tridsiatky škôl Prešovského kraja.

Základné školy

V rámci Prešovského kraja sa medzi základným školami spomedzi tých humenských najvyššie umiestnila ZŠ Kudlovská a to na 5. mieste. ZŠ Dargovských hrdinov patrí 14. priečka a na 24. mieste je ZŠ Jána Švermu.

Gymnáziá

Spomedzi gymnázií je najvyššie Gymnázium arm. gen. L. Svobodu (11. miesto). Na 28. mieste je Gymnázium sv. J. Zlatoústeho a prvú tridsiatku uzatvára Cirkevná spojená škola – Gymnázium sv. Cyrila a Metoda.

Stredné odborné školy

V rámci stredných odborných škôl sa najvyššie umiestnila SPŠ chemická a potravinárska na 14. mieste (od nového školského roka je škola zrušená – právnym nástupcom SOŠ technická), potom nasleduje Obchodná akadémia (19. miesto), hneď za ňou sa umiestnila Stredná zdravotnícka škola a 28. miesto patrí SOŠ obchodu a služieb.

Kľúčovým ukazovateľom pri hodnotení základných škôl sú výsledky z Testovania 9 a mimoriadne výsledky žiakov. Pri gymnáziách a SOŠ ide o externú časť a písomnú formu internej časti maturít, mimoriadne výsledky žiakov a nezamestnanosť absolventov. Inštitút Ineko použil pri zostavovaní rebríčkov údaje z rokov 2011 až 2014 – novšie údaje majú vyššiu váhu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM