Rôzne

Novinka v Parku mieru: Takto ľahko v ňom nájdete TOP 7 najpozoruhodnejších stromov!

V humenskom Parku mieru pribudla v poslednom období novinka, vďaka ktorej domáci či turisti ľahko nájdu jeho TOP 7 najzaujímavejších a netradičných stromov, ktoré stoja za to, aby ste sa pri nich zastavili a vychutnali si ich.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Parku mieru: Takto ľahko v ňom nájdete TOP 7 najpozoruhodnejších stromov!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval tlačový referát mesta, za realizáciou projektu stojí Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš a jeho realizácia nepresiahla sumu 450 eur. Nainštalované boli najrpv tri informačné panely a to pri kaštieli, v centre parku a (ešte nedokončený) pri amfiteátri. Okrem dobovej fotografie kaštieľa či parku nájdeme na nich maľovanú mapu.

„Jej súčasťou sú číslami označené stromy a ich názvy, ktoré môžeme v parku nájsť. Podľa prieskumu z roku 2006 sa v parku nachádza 883 stromov, z nich väčšinu tvoria listnaté dreviny a zvyšok ihličnany. Z týchto bolo za pomoci botanika Vihorlatského múzea vybraných 7. Išlo hlavne o to vybrať čo najzaujímavejšie a netradičné dreviny,“ priblížila Jana Bardzaková z tlačového referátu mesta.

V tomto týždni boli pri jednotlivých stromoch osadené aj kamene s číslami, aby bolo čo najjednoduchšie dané stromy nájsť.

Projekt podľa tlačového referátu pomôže turistom či samotným obyvateľom mesta uvedomiť si, aké vzácne dreviny sa v našom parku nachádzajú, jeho cieľom je taktiež obohatiť park a priniesť nové informácie. Humenský park bol v roku 1963 vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku.

Novinka v humenskom Parku mieru
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM