Tomáš Šuhajda Samospráva

Nové uvítacie tabule v Humennom: Radnica už dostala prvé návrhy od obyvateľov

Návštevníkov Humenného by mali najneskôr na sklonku tohto roka vítať pri vstupe do mesta nové uvítacie tabule. O ich konečnej podobe môže prostredníctvom vyhlásenej súťaže rozhodnúť humenská verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Nové uvítacie tabule v Humennom: Radnica už dostala prvé návrhy od obyvateľov
Zdroj: Dnes24.sk

Samospráva vyhlásila v uplynulých dňoch súťaž o najoriginálnejší návrh uvítacích tabúľ mesta Humenné, ktorá potrvá do konca septembra tohto roka. Do dnešného dňa prišlo na adresu Mestského úradu už viacero zaujímavých návrhov zo strany verejnosti, informovala hovorkyňa radnice Michaela Slivková Kirňáková.

Ako ďalej uviedla, Humenčania môžu adresovať radnici viacero návrhov. „Ide konkrétne o návrh na novú uvítaciu tabuľu pri ceste v smere od Sniny, Brestova a Porúbky, novú tabuľu, ktorá by bola súčasťou kruhového objazdu v smere od Medzilaboriec, ako aj posledný návrh, ktorý by pozostával z úpravy pôvodnej uvítacej „gule“ umiestnenej vedľa starej cesty pri vstupe do Humenného od Michaloviec,“ konkretizovala hovorkyňa.

Do konca roka

Radnica chce po vyhodnotení súťaže dať vyrobiť a nainštalovať nové uvítacie tabule vo vybraných častiach mesta najneskôr do konca tohto roka. „Po ukončení súťaže zasadne komisia za účasti dopravnej polície. Tá vyberie návrhy, ktoré budú zrealizované a osadené pri spomínaných vstupoch do Humenného,“ vysvetlila Slivková Kirňáková.

Meno autora návrhu na tabuli!

Do vyhlásenej súťaže sa môžu podľa jej slov zapojiť Humenčania starší ako 18 rokov, za mladších môžu zasielať návrhy ich zákonní zástupcovia. Víťazné projekcie budú odmenené vecnými cenami a mená ich autorov zakomponujú pri výrobe do vizuálu uvítacích tabúl.

Foto: humenne.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM