Tomáš Šuhajda Rôzne

Nové uvítacie tabule v Humennom? Radnica dostala celkovo dvanásť návrhov

Ešte vlani v lete vyhlásila humenská radnica súťaž Návrh uvítacích tabúľ pre mesto Humenné. Cieľom bolo pripraviť nové uvítacie tabule pri vstupoch do mesta.

Ilustračný obrázok k článku Nové uvítacie tabule v Humennom? Radnica dostala celkovo dvanásť návrhov
Zdroj: Dnes24.sk

Do súťaže sa mohli zapojiť všetci Humenčania, ktorí zaslali svoje návrhy. Každý mohol zaslať maximálne 3 návrhy ku každej kategórii. Motiváciou mali byť vecné ceny pre víťazné návrhy a mená autorov by mali byť zakomponované do vizuálu uvítacích tabúľ.

Súťažilo sa v troch kategóriách:

  • Nová uvítacia tabuľa zo smeru od Sniny, Brestova a Porúbky.
  • Nová uvítacia tabuľa – súčasť kruhového objazdu zo smeru od Medzilaboriec.
  • Uvítacia tabuľa, ktorá by využila starú uvítaciu „guľu“. Tento objekt sa nachádza pri starej ceste do Humenného zo smeru od Michaloviec po ľavej strane (foto).

S odstupom času nás zaujímalo, ako sa súťaž vyvíja, či na radnicu prišli nejaké návrhy, či sú už vybraté tie víťazné a kedy sa návrhy pretavia do nových uvítacích tabúľ.

„Do súťaže sa zapojilo 5 autorov, ktorí zaslali spolu 12 návrhov,“ uviedla na margo toho hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková.

Podľa jej ďalších slov, komisia návrhy vyhodnotila a bude zabezpečovať postupnú realizáciu týchto uvítacích tabúľ. Presnejší dátum však neuviedla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM