Tomáš Šuhajda Rôzne

Nové obrazy v humenskej Galérii pod mostom: KOHO a ČO budú writeri maľovať?

Už v sobotu 2. augusta je na programe akcia writerov, ktorí si vezmú do parády ďalšie betónové piliere pod nadjazdom v Humennom. Obrazy koho a čoho pribudnú v Galérii pod mostom?

Ilustračný obrázok k článku Nové obrazy v humenskej Galérii pod mostom: KOHO a ČO budú writeri maľovať?
Zdroj: Dnes24.sk

Niekoľko betónových pilierov cestného nadjazdu v Humennom zdobia už od minulého leta zaujímavé obrazy, čo je výsledkom spolupráce medzi humenským magistrátom a mladým street-artistom Tomášom Orlejom.

Môžeme tam obdivovať okrem kaštieľa portréty 7 osobností – autora novely Obchod na Korze Ladislava Grosmana, módnej návrhárky Lýdie Eckhardt, hudobníka Mariána Čekovského, svetoznámeho fotografa Yuriho Dojča, spisovateľa Václava Pankovčina, klavírneho virtuóza Petra Breinera a grafika Oresta Dubaya.

Tento víkend k nim pribudnú futbalista Marián Čišovský, redaktor a karikaturista Peter Gossányi, ale aj vojak Švejk, Valaškovský most, strom Ginko Biloba či humenský skanzen a kaštieľ.

Počas akcie opäť nebude chýbať ani sprievodný program, priestor bude mať hip-hopová hudba. Vystúpia miestni mladíci MetaFóry či hiphoper Sive z Prešova a pohodu pri maľovaní bude robiť takisto Prešovčan DJ David Wonder.

Titulná foto: Writeri v akcii minulý rok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM