Rôzne

Nové fleky pre autá jednoduchým riešením: V Humennom pribudlo 796 m2 parkovacieho priestoru

V Humennom na Ševčenkovej a Puškinovej ulici pribudlo v týchto dňoch 796 metrov štvorcových parkovacieho priestoru. Nájsť si tam miesto na parkovanie by tak malo byť už jednoduchšie.

Ilustračný obrázok k článku Nové fleky pre autá jednoduchým riešením: V Humennom pribudlo 796 m2 parkovacieho priestoru
Zdroj: Dnes24.sk

Humenský magistrát zareagoval na potrebu rozšírenia parkovacích kapacít medzi obytnými blokmi na Ševčenkovej a Puškinovej ulici pomocou zatrávňovačov. „Tie sú dobre známe v celej Európskej únií ako jednoduché riešenie zaistenia plôch s prirodzeným priesakom vody. Sú šetrné k životnému prostrediu a k mestskej kase. Tým, že voda neodteká kanalizačným systémom, ale vsakuje do pôvodného prostredia, mesto neplatí za zrážkovú vodu,“ uviedla hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková.

Upresnila, že na Ševčenkovej ulici pribudlo 465 m2 zatrávňovačov a na Puškinovej 331 m2. „Práce vykonala firma BOS company, s.r.o. Kochanovce, ktorá ponúkla najnižšiu sumu za realizáciu 35 933,04 eur,“ poznamenala Slivková Kirňaková.

Zatrávňovacie tvárnice ako parkovací priestor použila radnica po prvý raz vlani. „Spokojní sú aj samotní obyvatelia. Na sídliskách nepribúdajú betónové plochy na úkor mestskej zelene,“ dodala hovorkyňa.

V Humennom pribudlo 796 m2 parkovacieho priestoru
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM