Kultúra

Nová výstava v humenskom Dome kultúry varuje: Pozor na nekalé praktiky obchodovania s ľuďmi

Viete, čo teraz robí vaše dieťa? - je základná otázka, ktorú nastoľuje nová výstava v humenskom Dome kultúry. Jej cieľom je upozorniť verejnosť na riziká prameniace z trestnej činnosti známej ako obchodovanie s ľuďmi.

Ilustračný obrázok k článku Nová výstava v humenskom Dome kultúry varuje: Pozor na nekalé praktiky obchodovania s ľuďmi
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla pri otvorení výstavy Anna Čopáková z Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Humennom, obchodovanie s ľuďmi sa považuje za jeden z najzávažnejších trestných činov na svete, je porušením ľudských práv a modernou formou otroctva.

Humenský Dom kultúry predstavuje v tejto súvislosti 31 prác žiakov umeleckých škôl, ktoré zobrazujú nástrahy číhajúce na dnešného mladého človeka. Výstava je zároveň odkazom pre rodičov detí, aby sa viac zaujímali o obdobie ich dospievania.

„Som rád, že sme dnešnú výstavu otvorili práve spolu so študentmi. Riziká na nich číhajú napríklad aj pri cestách do zahraničia či na sociálnych sieťach. Trestná činnosť, či už majetková alebo násilná, sa odvíja často práve od komunikácie na sociálnych sieťach," priblížil riaditeľ OR PZ v Humennom Marek Lukacko.

Preventívne akcie či výstavy podobné tej v Humennom môžu byť podľa jeho slov účinným nástrojom v boji proti obchodovaniu s ľuďmi. Mladých totiž upozorňujú aj na to, že z anonymného priateľa na sociálnej sieti sa môže časom vykľuť násilník či vydierač.

Nová výstava vo foayeri humenského Domu kultúry potrvá do 25. apríla tohto roka.

Výstava: Pozor na nekalé praktiky obchodovania s ľuďmi
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM