Tomáš Šuhajda Hokej

Nová posila MHK Humenné: Draftovaný Chicagom Blackhawks, v drese Slovenska hral na olympiáde!

MHK Bemaco Humenné posilnilo svoje rady o naozaj zaujímavé meno! Novou akvizíciou je hráč so skúsenosťami zo zámoria či slovenskej hokejovej reprezentácie, s ktorou získal na MS strieborné medaily!

Ilustračný obrázok k článku Nová posila MHK Humenné: Draftovaný Chicagom Blackhawks, v drese Slovenska hral na olympiáde!
Zdroj: TASR

Nestarnúci Ivan Droppa (42) by mohol pomôcť humenskému klubu do prvej ligy. Hráč s bohatými skúsenosťami, ktorého v roku 1990 draftovalo v 2. kole z 37. miesta Chicago Blackhawks, má na to všetky predpoklady.

Zámorie mu dalo veľa

Väčšinou pôsobil v AHL, no v 19 zápasoch si zahral aj v najlepšej lige sveta. Zámorie bola pre neho dobrá škola. „Naučila ma zvládnuť tlak a hrať hokej naozaj profesionálne,“ hovorí tento bývalý reprezentant.

Neskôr pôsobil v Nemecku, v slovenskej extralige a okúsil aj Francúzsko. Naposledy si obul korčule v sezóne 2012/2013, v druhej lige nastúpil za rodný Liptovský Mikuláš.

Strieborný z MS

Bohaté skúsenosti má aj so slovenskou reprezentáciou, za ktorú odohral 69 zápasov a strelil 4 góly. Zahral si na piatich MS a v roku 2000 získali so Šatanom a spol. strieborné medaily. Predstavil sa aj na ZOH v Nagane 1998.

Humenné má na prvú ligu!

Skúseného hokejistu oslovil tréner MHK Humenné Jozef Kardoheli. „Humenné má všetky podmienky na to, aby hralo v 1. SHL,“ myslí si Ivan Droppa, ktorého uvidíme možno už v najbližšom domácom zápase.

Dubnica? Šance sú vyrovnané

Nová posila zhodnotila aj silu finálového súpera. „V Dubnici majú veľmi dobrý káder. Či už brankára Hálu, obrancu Smerčiaka a Sekeráša, z útočníkov by som vyzdvihol Hlinku, Leza, Trokana. Na druhej strane je nepopierateľné, že Humenné má rovnako kvalitný káder. Šance sú vyrovnané.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM