Veronika Hunyadiová Správy

Nová bytovka v Humennom už pozná svojich nájomcov. Byty si žrebovali

Nová bytovka na Sídlisku pod Sokolejom ponúka 38 bytov.

Ilustračný obrázok k článku Nová bytovka v Humennom už pozná svojich nájomcov. Byty si žrebovali
Zdroj: Mesto Humenné

Novovybudovaná bytovka na Sídlisku pod Sokolejom na Ulici SNP už pozná svojich nájomcov. Žiadatelia si žrebovali čísla jednotlivých bytov na konci marca na pôde Mestského úradu (MsÚ).

„Je to jeden z posledných úkonov, aby sme mohli pristúpiť k uzatvoreniu nájomných zmlúv a odovzdaniu kľúčov," vysvetlil vedúci odboru správy majetku Slavomír Novák. Podľa poradia v poradovníku, to znamená dátum a čas doručenia žiadosti o nájomný byt, sa vyzývali jednotliví žiadatelia k vyžrebovaniu čísla bytu a zároveň aj poschodia.

„Ďalej nasledujú administratívne úkony spojené s povoleniami a nájomnými zmluvami. Predpokladáme, že v druhej polovici apríla by sme mohli pristúpiť aj k odovzdávaniu kľúčov," doplnil Novák.

Dominanta sídliska

Bytovka má dva samostatné vchody. V novom bytovom dome sa nachádza 38 bytov – 10 jednoizbových, 18 dvojizbových a 10 trojizbových. K dispozícii sú výťahy, parkovisko a k bytom patria aj pivničné kóje.

„Bytovka je aktuálne dominantou na Sídlisku pod Sokolejom. Je jednou z mnohých investičných akcií, ktoré sa nám už podarilo zrealizovať alebo na ktorých ešte pracujeme. Len v uplynulom roku ich bolo viac než 20. Na kontrolných dňoch som si detailne obzrel priestory bytov. Musím s radosťou konštatovať, že sú priestranné, presvetlené a s veľkými balkónmi. Mne sa veľmi páčia. Keďže aj ja bývam na tomto sídlisku, teším sa na nových obyvateľov a susedov," skonštatoval primátor mesta Miloš Meričko.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM