Tomáš Šuhajda Rôzne

Nočná búrka na východe: Na týchto miestach napáchala najväčšie škody

Silná búrka, ktorá sa v noci nadnes prehnala východom Slovenska, spôsobila vybreženie tokov vo viacerých obciach Prešovského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Nočná búrka na východe: Na týchto miestach napáchala najväčšie škody
Zdroj: TASR

Vodný živel napáchal najväčšie škody v okrese Vranov nad Topľou. „V noci sme zasahovali v obci Granč-Petrovce, okres Levoča a v obciach Štefanovce, Ondavské Matiašovce a Holčíkovce v okrese Vranov nad Topľou. Išlo väčšinou o čerpanie vody zo suterénov rodinných domov, odstraňovanie popadaných stromov a sprejazdnenie komunikácií, na ktorých sa nachádzali nánosy bahna a zeminy," informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Najviac zásahov absolvovali hasiči v čase od 22. do 02. h. Momentálne sa už na čerpaní vody nepodieľajú. Voda z vybrežených tokov spôsobila najväčšie škody v okrese Vranov nad Topľou. V Ondavských Matiašovciach zobral silný prúd lávku z miestneho potoka. Hasiči tam čerpali vodu zo suterénov desiatok rodinných domov.

Voda v každom dome

S podobnými problémami sa borili v noci nadnes aj Štefanovce. Na čerpaní vody zo suterénov rodinných domov sa tam podieľali hasiči zo Záchrannej brigády z Humenného. „To čo nám spadlo na okolité lesy a polia sme mali za päť minút dole v dedine," povedal štefanovský starosta Peter Giboda. S podobnou situáciou sa podľa vlastných slov v obci zatiaľ nestretol.

„Voda sa dostala takmer do každého domu v dedine, silný prúd potoka strhol dve lávky a ďalšie dve poškodil. Z rigola pri kostole nám zároveň povytrhávalo betónové panely,“ konkretizoval Giboda.

Foto: Ondavské Matiašovce

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM