Tomáš Šuhajda Rôzne

Nezhody medzi vedením mesta a volejbalovým VK Chemes: Hrozí aj ten najhorší scenár?

25. septembra dosiahli nezhody medzi vedením mesta a VK Chemes nevídané rozmery, keď volejbalistov nepustili do haly na tréning a na miesto preventívne dorazili aj mestskí policajti. Odvtedy sa situácia zdanlivo upokojila, ale vôbec nevyriešila...

Ilustračný obrázok k článku Nezhody medzi vedením mesta a volejbalovým VK Chemes: Hrozí aj ten najhorší scenár?
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavným problémom vtedy a aj teraz je stále nepodpísaná zmluva o nájme športovej haly medzi Správou rekreačných a športových zariadení Humenné a volejbalovým klubom VK Chemes Humenné, pri ktorej nevedia nájsť spoločnú reč.

Aj z tohto dôvodu zvolalo vedenie VK Chemes Humenné minulý týždeň tlačovku, kde pred novinármi vystúpili predseda správnej rady VK Chemes Stanislav Rehúš a športový riaditeľ klubu Ján Grosiar.

Ten na úvod tlačovky zrekapituloval všetky úspechy humenského volejbalu v uplynulej sezóne, ktoré boli naozaj famózne. Len muži vyhrali double, zúčastnili sa Final Four Stredoeurópskej ligy a medaily zbierali aj mládežnícke družstvá. Išlo tak o najúspešnejší rok v histórii klubu.

Rovnako sa začína aj list podpísaný predsedom správnej rady VK Chemes Stanislavom Rehúšom, ktorý adresoval klub mestským poslancom a v ktorom sa píše: „V prípade, že ak do konca júna 2014 nedôjde k uzatvoreniu nájomnej zmluvy, splňujúcej naše aspoň základné požiadavky, ktoré sme definovali, budeme úplne vážne uvažovať o ukončení volejbalu v Humennom, pretože pre nás je neúnosné v takomto nežičlivom prostredí vynakladať úsilie na ďalšie zveľaďovanie tohto športu.“ Celé znenie listu nájdete TU.

Nájomná zmluva je tak naďalej problém a k nemu sa pridávajú ďalšie. Nevyplatené faktúry vo výške približne 2 tisíc eur zo strany klubu za užívanie haly po 17-tej hodine, ktoré sú vedením klubu ale neuznané. Ich uhradenie si na druhej strane mesto podmieňuje na uhradenie schválenej dotácie pre mládež klubu vo výške 24 000 eur…

Volejbalovým fanúšikom tak zostáva iba veriť, že vedenia mesta a vedenie VK Chemes napokon nájdu spoločnú reč a podarí sa im na (prípadných) rokovaniach dohodnúť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM