Rôzne

Netradičná záľuba policajta na východe: Vyrobil parádnu maketu dreveného kostola, FOTO

Keďže platil lockdown, vyrábal najmä z vecí, ktoré našiel doma. Cez internet však objednal napríklad nanukové paličky. Zároveň sa chystá na ďalšie diela.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná záľuba policajta na východe: Vyrobil parádnu maketu dreveného kostola, FOTO
4
Galéria

Dopravák zo Svidníka Ján Biroš si popri policajnej práci našiel netradičnú záľubu. Prešovská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Po večeroch doma napríklad zhotovil identickú maketu dreveného kostola sv. Mikuláša v Bodružali.

Ján popri práci podľa polície študuje na vysokej škole, v odbore animátor voľnočasových aktivít. Vďaka škole sa pustil do výroby makety.

Vyrobil zmenšenú kópiu

„Dostali sme za úlohu niečo vyrobiť niečo, čo by bolo zaujímavé a prezentujúce región, z ktorého pochádzame. Ja som si vybral drevenú cerkov v Bodružali, pretože ma zaujala a povedal som si, že vyrobím jej zmenšenú kópiu," uviedol.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Na začiatku nevedel, ako sa do toho pustiť. Pomohli videá na internete a podľa jedného konkrétneho záberu začal vyrábať.

Nanukové paličky

Po dokončení má maketa dĺžku 60 centimetrov, široká je 30 a vysoká 50 centimetrov.

„Vyrábal som ju zo všetkého, čo som doma našiel. Keď som sa do toho pustil, obchody boli zatvorené. Cez internet som objednal nanukové paličky a inak som použil len materiál z domu. Staré police, špajle, garniže, preglejky, no a s taviacou pištoľou som k sebe lepil kúsok po kúsku. Vždy po večeroch, niekedy aj do druhej v noci,“ vysvetlil.

Niet pochýb o tom, že po výkone akejkoľvek práce je dôležité zresetovať a nájsť si koníček. Inak to nie je ani v Jánovom prípade. „Práca policajta je psychicky náročná, pri výrobe makety som sa preto dobre odreagoval, chytilo ma to a chystám sa na ďalšie diela," povedal na záver.

Viac záberov nájdete v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Ján zo Svidníka vlastnoručne vyrobil maketu kostola
4
Galéria

Čerstvé správy ponúkame aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM