Krimi

Nehoda v Humennom: Opel narazil do fiatu. Polícia: Vodič z miesta ušiel!

Polícia uviedla, že vodič z Humenného narazil na Ul. Osloboditeľov do odstaveného auta a z miesta nehody ušiel. A toto sa podľa mužov zákona odohralo následne...

Ilustračný obrázok k článku Nehoda v Humennom: Opel narazil do fiatu. Polícia: Vodič z miesta ušiel!
Zdroj: Policajný zbor SR

Krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová uviedla, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s prečinom marenie výkonu úradného rozhodnutia 62-ročnému mužovi.

„Tento Humenčan včera (31.01.2018) ako vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Opel Vectra po rodnom meste, pričom o 11:35 hod. na Ul. osloboditeľov narazil do odstaveného vozidla zn. Fiat Fiorino. Vodič z miesta nehody ušiel, bol nájdený a kontrolovaný… Dychová skúška u neho dosiahla hodnotu 0,86 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu (opakovaná 1.08 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu),“ uviedla ďalej Migaľová.

Podľa slov policajnej hovorkyne sa vodič na lekárske vyšetrenie a odber krvi nežiadal. „Lustráciou bolo zistené, že viedol vozidlo v čase zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov, ktorý mu bol súdom uložený na dobu 18 mesiacov… Táto doba zákazu stále trvá,“ povedala Migaľová.

Tá doplnila, že odhadovaná škoda na vozidlách vznikla vo výške 3 800 eur. „Obvinený muž je stíhaný na slobode. Zákon pri týchto trestných činoch ukladá trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky,“ uviedla ešte Migaľová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM