Samospráva

Návštevníkov humenského kina čaká novinka: O čo sa jedná?

Zvyknete si aj vy pravidelne či aspoň občas vyraziť na film do miestneho kina? Pozrite, aká novinka čaká jeho návštevníkov...

Ilustračný obrázok k článku Návštevníkov humenského kina čaká novinka: O čo sa jedná?
Zdroj: Dnes24.sk

Na svojom minulotýždňovom zasadnutí schválilo Mestské zastupiteľstvo v Humennom rozpočtové opatrenie Mestského kultúrneho strediska, ktoré sa rozhodlo zakúpiť repasovaný potravinový automat a to použitím vlastných finančných prostriedkov z podnikateľskej činnosti. Slúžiť bude na predaj občerstvenia, napríklad pre divákov Kina Fajn.

„Mestské kultúrne stredisko zabezpečuje pred predstaveniami kina i pred ostatnými predstaveniami predaj balených potravín a predaj nealkoholických nápojov vo fľašiach a plechovkách. Návštevníci si dostupnosť tejto ponuky vyžadujú. Problémom je však použitie 2 druhov platobných systémov: povinný systém na predaj vstupeniek a zároveň elektronická registračná pokladnica a navyše aj POS terminál na platbu kartou a tiež i použitie kultúrnych poukazov. V prípadoch vysokej návštevnosti sa predlžuje čakacia doba v pokladni. Navyše od 1.7.2019 je nevyhnutné zabezpečiť e-kasu, s čím vzniknú ďalšie náklady,“ uvádza sa v dôvodovej správe, ktorú mali na stole poslanci pri prerokovávaní tohto bodu.

Podľa tejto dôvodovej správy Mestské kultúrne stredisko na základe prieskumu získalo informáciu, že za čiastku od 2 500 do 3 000 eur bez DPH je možné obstarať repasovaný potravinový automat. A naopak, pri sledovaní tržieb z vlastného predaja potravín zistili, že tržby sa pohybujú okolo 30–50 eur za predstavenie a tak počítajú s tým, že investícia sa vráti najneskôr v priebehu 2 rokov. „Samozrejme, nie vždy je návštevnosť taká vysoká, že zaručí vysoký predaj. Návštevníci si však zvykli na takúto ponuku, berú ju ako skvalitnenie služieb a pripomienkujú, že ponuka môže byť aj lepšia,“ uvádza sa v závere dôvodovej správy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Neprehliadnite pekné jarné výjavy z nášho mesta zachytené v tomto krátkom videu.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM