Tomáš Šuhajda Rôzne

Následky nočnej búrky na Domaši: Dve jachty skončili pod vodou, hrozila ekologická havária!

Búrka, ktorá sa prehnala východom Slovenska v noci na dnes, narobila škody aj v rekreačnej oblasti Domaša - Dobrá. V dôsledku silného vetra a vlnobitia tam došlo k potopeniu dvoch jácht.

Ilustračný obrázok k článku Následky nočnej búrky na Domaši: Dve jachty skončili pod vodou, hrozila ekologická havária!
Zdroj: TASR

Na hladinu ich vyťahovali pomocou navijakov a nafukovacích vakov hasiči ako i potápači zo Záchrannej brigády v Humennom.

„Ide o ťažko potopiteľné plavidlá, ale počas búrky zrejme natiekla do ich vnútra voda, svoje potom urobili aj silný vietor a vlnobitie, v dôsledku čoho sa napokon obe prevrátili. Jedna jachta sa potopila úplne a druhá zostala čiastočne nad hladinou," uviedol veliteľ Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Humennom Marián Pouchan.

Ako ďalej uviedol, jedno z plavidiel sa podarilo pritiahnuť prostredníctvom navijaka k brehu Domaše. Hasiči z neho následne vybrali benzínovú nádrž, lodný motor a odčerpali vodu z jeho trupu. „Zaznamenali sme únik prevádzkových látok z tohto plavidla, ale iba minimálny. Nedá sa povedať, že by išlo o ekologickú haváriu v tomto prípade," poznamenal Pouchan.

Hasiči a potápači začali vyťahovať aj druhé plavidlo, z ktorého prevádzkové kvapaliny neunikajú. Ostatné jachty ukotvené v rekreačnej oblasti Dobrá nočnému vyčíňaniu počasia odolali. Na jednom z nich sa však odlomil hlavný sťažeň.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM