Rôzne

Nápor áut býva priveľký: V Humennom vo farskej záhrade vzniká parkovisko

Nápor parkujúcich áut na Lesnej ulici v Humennom býva v niektorých časoch obrovský. Situáciu mnohí dobre poznajú. Radnica sa ju rozhodla riešiť výstavbou parkoviska.

Ilustračný obrázok k článku Nápor áut býva priveľký: V Humennom vo farskej záhrade vzniká parkovisko
Zdroj: Dnes24.sk

Humenská samospráva realizuje v týchto dňoch výstavbu parkoviska a to na pozemku farskej záhrady gréckokatolického chrámu na Lipovej ulici. Ako pre Humenné 24 priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu, mesto si na základe nájomnej zmluvy prenajalo túto časť pozemku za symbolické 1 euro na dobu neurčitú. Nová odstavná plocha bude mať kapacitu 24 miest, vrátane jedného miesta ZŤP a bude neplatené.

K výstavbe parkoviska v tejto lokalite radnica podľa ďalších slov M. Dochánovej pristúpila preto, lebo tu dochádza k neprejazdnosti ulíc v dôsledku množstva zaparkovaných áut. „Nápor áut na priľahlej Lesnej ulici je z dôvodu, že tu parkujú nielen veriaci počas rannej omše v gréckokatolíckom chráme, ale aj študenti blízkeho Gymnázia sv. Jána Zlatoústeho a Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej EBG. Obe školy spolu s Materskou školou Lesnou sídlia v budove bývalej ZŠ internátnej, priestory ktorej prenajalo mesto obom stredným školám. Každá zo škôl má približne tri stovky žiakov. Keďže mnohí sú aj zo širšieho okolia, dopravujú sa do školy prirodzene autami, ktoré parkujú pozdĺž celej ulice Lesnej,“ uviedla M. Dochánová s tým, že na túto neľahkú dopravnú situáciu reagovali občania tejto lokality sťažnosťami a mesto tak pristúpilo k rozhodnutiu požiadať o prenájom pozemku od Gréckokatolíckej cirkvi, kde by boli vytvorené odstavné plochy na parkovanie.

„Mesto Humenné už dlhšiu dobu nedisponuje voľnými pozemkami v majetku mesta, ktoré by slúžili napr. ako plochy na parkovanie. Radnica preto musí hľadať alternatívne riešenia ako vylepšiť možnosti parkovania pre obyvateľov mesta,“ vysvetlila Dochánová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM