Samospráva

Najväčšia investičná akcia nášho mesta v r. 2019? Má ňou byť výstavba bytovky

38 nových nájomných bytov by malo vyrásť na Sídlisku pod Sokolejom v Humennom. Hovorí o tom schválený investičný plán mesta na rok 2019.

Zdroj: Dnes24.sk

Na svojom ostatnom rokovaní schválilo Mestské zastupiteľstvo v Humennom Plán investičných akcií mesta na rok 2019. Viac informácií sme vám priniesli v tomto článku.

Jeho súčasťou a vôbec najväčšou položkou je výstavba bytového domu resp. 38 nájomných bytov a súvisiacej technickej vybavenosti na Sídlisku pod Sokolejom. Celkový predpokladaný finančný náklad predstavuje čiastku 2 182 820 eur.

Keďže výstavba je podmienená získaním úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) vo výške 1 272 960 eur a nenávratnej dotácie vo výške 722 950 eur z Ministerstva dopravy a výstavby SR, mestskí poslanci museli taktiež odsúhlasiť podmienky na ich poskytnutie a tak sa aj stalo. Zároveň poverili primátora mesta vo veci ďalej konať.

Ak všetko pôjde podľa plánu, na Sídlisku pod Sokolejom by tak mal vyrásť bytový dom s 38 nájomnými bytovými jednotkami. Podľa dôvodovej správy tento bytový dom bude obsahovať 10 jednoizbových bytov, 18 dvojizbových bytov a 10 trojizbových bytov, pričom priemerná podlahová plocha bytov v bytovom dome bude 55,63 m². Súčasťou technickej vybavenosti je okrem iného parkovisko, komunikácie pre chodcov či verejné osvetlenie.

Pozrite si vo videu a na fotkách priestor na Sídlisku pod Sokolejom, kde má vyrásť nová bytovka aj so súvisiacou technickou vybavenosťou.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

V Humennom chcú postaviť novú bytovku: Vyrásť má na tomto mieste, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM