Rôzne

Najrýchlejší vlakový spoj v histórii trasy: Z východu až do českej metropoly bude jazdiť Pendolino!

Rýchlovlaky Pendolino sa vrátia na slovenské koľajnice. Od polovice decembra tohto roka ich budú České dráhy spoločne so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) vypravovať na trase z Prahy do Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Najrýchlejší vlakový spoj v histórii trasy: Z východu až do českej metropoly bude jazdiť Pendolino!
Zdroj: TASR

„Nový priamy vlak pôjde takmer o hodinu rýchlejšie ako súčasný vlak vďaka nasadeniu českého rýchlovlaku Pendolino,“ pri­blížila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová. Súčasný rýchlik Košičan zvládne túto trasu z Prahy do Košíc za 8 hodín 21 minút, opačne mu to trvá o päť minút kratšie.

Nový SuperCity Pendolino prekoná vzdialenosť medzi obidvomi mestami za 7 hodín a 29 minút. Vlak bude jazdiť po trase cez Olomouc a Ostravu a na Slovensku bude pokračovať cez Žilinu a Poprad-Tatry. „Stane sa tak najrýchlejším priamym vlakom medzi východným Slovenskom a Prahou nielen na súčasnom trhu, ale tiež v histórii dopravy na trase,“ zdôraznila Morháčová.

Železničnej spoločnosti Slovensko pribudne už v decembri 2014 na trase Praha – Košice konkurencia v podobe súkromných dopravcov RegioJet a LeoExpress.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM