Iné športy

Najrýchlejší dorastenec je z Humenného: Tomáš má lepšie časy ako v jeho veku Volko!

Dorastenci z 1. Atletického klubu (AK) Humenné majú za sebou halové Majstrovstvá Slovenska. A našim sa veru darilo... Tomáš Matuščák získal pre humenský klub zlatú medailu!

Ilustračný obrázok k článku Najrýchlejší dorastenec je z Humenného: Tomáš má lepšie časy ako v jeho veku Volko!
Zdroj: 1.AK Humenné

Tomáš Matuščák po víťazstve v rozbehu na 60 metrov časom 7,07 s nenechal nič na náhodu. Vo finálovom behu posunul svoj čas na hranicu rovných 7,00 s za sebou nechal všetkých súperov. Prvá jeho medaila z majstrovstiev Slovenska a hneď zlatá…

Podľa slov trénera Mareka Lučku je škoda, že natiahnuté slabiny mu nedovolili štartovať v behu na 200 m, kde by opäť mohol potvrdiť papierové predpoklady na víťazstvo.

Namierené má vysoko

Tomášovi sa túto halovú sezónu darí. Vedie Slovenské tabuľky v behu na 60 m v kategórií dorastencov a juniorov. V behu na 200 m v dorastencoch nenašiel premožiteľa. „Pokiaľ doriešime natiahnuté slabiny a tréningovo sa bude zlepšovať, tak jeho budúcnosť môže napredovať, až do svetovej atletiky. Jeho časy sa rovnajú a sú aj o niečo lepšie ako u Jána Volka v dorasteneckej kariére. Samozrejme je to dlhá cesta, ktorá je závislá od tréningových podmienok (ktoré v Humennom nemáme), regenerácie, športovej výživy, športových sústredení, zdravotného stavu a iných vplyvov na športový výkon,“ povedal M. Lučka.

Skvelé výkony aj ďalších

Na rovnakých majstrovstvách sa predstavili aj ďalší reprezentanti humenského klubu a aj tí predviedli skvelé výkony. Staršia žiačka Tamara Ivančová v behu na 1 500 m obsadila tretie miesto časom 5:12,61.

Jej bežecká kamarátka Ivana Švigárová sa predstavila v behu na 800 m a osobným rekordom 2:34,34 si vybojovala ako žiačka medzi dorastenkami veľmi pekné šieste miesto. Zlepšila si pritom halový osobný rekord o viac ako desať sekúnd.

Marek Smetana sa predstavil v behu na 400 m, kde si zlepšil osobné maximum na výsledný čas 1:00,34 a ten postačoval na 16. miesto. Po štyristovke veľa síl už nezostalo a čas 2:27,20 v behu na 800 m stačil na 13. miesto.

Na fotke vpravo: Tomáš Matuščák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM