Tomáš Šuhajda Rôzne

Najlepší na Slovensku: ZŠ Kudlovská sa stala víťazom Vodnej akadémie

Víťazom interaktívnej súťaže Vodná akadémia sa stala ZŠ Kudlovská z Humenného, striebornú priečku obsadila ZŠ Dr. J. Dérera v Malackách a tretia skončila ZŠ Lúčky.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší na Slovensku: ZŠ Kudlovská sa stala víťazom Vodnej akadémie
Zdroj: TASR

Najlepšie tri tímy čaká odmena v podobe plavby po Dunaji s ambasádorom Vodnej akadémie Jurajom Kemkom počas osláv Dňa Dunaja v utorok 25. júna.

„Súťaž Vodná akadémia sa začala v októbri minulého roku a počas siedmich mesiacov sa na nej pravidelne zúčastňovali tímy piatakov a šiestakov zo štyridsiatich slovenských škôl. Svoje vedomosti si žiaci utvrdzovali, alebo rozširovali v rôznych predmetoch ako napríklad v chémii, fyzike, či biológii,“ uviedla Viera Lasáková, koordinátorka súťaže z Inštitútu DAPHNE.

Práca s počítačom aj terénny výskum

Online súťažné úlohy boli pre zapojené tímy publikované v mesačných intervaloch a vyžadovali od nich pravidelnú prácu s počítačom, ale aj terénny výskum. „Na začiatku súťaže dostal každý tím reálnu mapu povodia vo svojom okolí. O svojom povodí žiaci počas celej súťaže študovali, prakticky realizovali rôzne pokusy a výskumné metódy a na záver navrhovali prostredníctvom malého projektu riešenia na zlepšenie jeho stavu,“ vysvetlila Lasáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM