Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Na Šírave sa chystá veľká slávnosť: Odomknutie vôd a otvorenie sezóny

Ani sme sa nenazdali a je to pomaly tu. Na Šírave už onedlho odštartuje ďalšia sezóna. Stane sa tak slávnostným otvorením jej vôd.

Ilustračný obrázok k článku Na Šírave sa chystá veľká slávnosť: Odomknutie vôd a otvorenie sezóny
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Letná turistická sezóna na Zemplínskej šírave odštartuje jej slávnostným otvorením. To sa uskutoční už onedlho. A to konkrétne 17. júna v rekreačnom stredisku Hôrka, kde slávnostne odomknú vody Šíravy. To bude sprevádzané aj kultúrnym programom.

Odomknutie vôd

Obec Vinné so spoluorganizátormi si v súvislosti so spomínaným slávnostným otvorením letnej turistickej sezóny 2018 pripravila pre návštevníkov kultúrny program spojený so spoločenskými a kultúrnymi aktivitami.

Program otvorenia sezóny bude prebiehať na Hôrke a na Amfiteátri Lúč. Pri slávnostnom otvorení sezóny sa v najstrašom rekreačnom stredisku Hôrka plánuje aj symbolické odomknutie vôd. Kultúrny program sa začne o 18:00 hod. a v rámci neho sa symbolickým kľúčom na štyri svetové strany, odomknú vody Zemplínskej šíravy.

Hudba aj veterány

Každoročne sa na programe otvorenia novej sezóny Zemplínskej šíravy stretávajú ľudia, ktorí si chcú užiť tieto chvíle a aj prvé letné lúče v tráve či vo vode. Pre mnohých je táto udalosť aj príležitosťou stretnutia sa so svojimi známymi, s ktorými si spoločne vychutnávajú pripravený program.

Počas spomínaného 17. júna čaká návštevníkov kultúrny program spojený s príhovorom, hudbou a zábavou. O 18:00 hod. je v pláne otvorenie a slávnostné odomknutie vôd, od 18:20 hod. vystúpi folklórna skupina Lučane, od 18:40 hod. Jožko Jožka a od 19:00 hod. folklórny súbor Železiar. Vidieť budete môcť aj historické vozidlá. Deti sa určite potešia i maľovaniu na tvár a bude aj jazda na koni.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM