Rôzne

Na nepoznanie: Aj takéto pohľady prináša renovácia farského kostola v Humennom! FOTO

Práce v kostole Všetkých svätých v Humennom sú v plnom prúde. Veď pozrite sa na tieto zábery priamo z miesta jednej z dominánt nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Na nepoznanie: Aj takéto pohľady prináša renovácia farského kostola v Humennom! FOTO
10
Galéria
Zdroj: Farnosť Všetkých svätých

Začiatkom augusta zatvoril svoje brány kostol Všetkých svätých v Humennom. A to z dôvodu ďalšej etapy rekonštrukčných prác.

Ako farnosť informovala, koncom júna bola ukončená prvá etapa realizácie projektu modernizácie kostola, ktorej súčasťou boli nová vzduchotechnika pre kostol, kompletná projektová dokumentácia ku všetkým ďalším odborným prácam, elektrifikácia, podlahové kúrenie, ozvučenie či kamerový systém.

V rámci tejto etapy dôjde aj k výmene podlahy a tiež k výmaľbe. Ako pred časom uviedol dekan František Mariňák, pre obnovu sa rozhodli z dôvodu, že v roku 2022 si budú pripomínať 700. výročie od prvej písomnej zmienky o ich farnosti.

„Najprv sme chceli len vymaľovať, potom sa k tomu pridala potreba vykurovania, resp. temperovania kostola, akútnou sa javila aj potreba obnovy jeho elektrifikácie. Keďže je to kostol, z ktorého dýcha história, je dôležité ju prepojiť so súčasnosťou,“ vysvetlil F. Mariňák.

S ukončením obnovy kostola sa počíta do konca októbra tohto roka.

Dovtedy sa sväté omše namiesto tohto kostola konajú na miestach, kde v menšom počte sa aj konali a to v nemocnici či v saleziánskom stredisku, no aj v budove miestneho mestského úradu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

V Humennom prebieha renovácia farského kostola: Pozrite si fotky z miesta
10
Galéria
Zdroj: Farnosť Všetkých svätých
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM