Krimi

Na mieste pádu lietadla sú leteckí znalci: Našli sa ďalšie ľudské pozostatky

Na mieste havárie lietadla sa nachádzajú znalci z Leteckého úradu SR. Pri zaisťovaní dôkazov sa našli ďalšie ľudské pozostatky.

Ilustračný obrázok k článku Na mieste pádu lietadla sú leteckí znalci: Našli sa ďalšie ľudské pozostatky
12
Galéria
Zdroj: TASR

Na miesto pádu lietadla, ktoré sa v utorok z doposiaľ neznámych príčin zrútilo v lese v katastri obce Jakubovany, dnes prišli aj znalci z Leteckého úradu SR. Tí si prevezmú trosky lietadla za účelom skúmania a zisťovania prípadných príčin nehody. Najväčší kus vraku by mal byť dnes z miesta nálezu odvezený. Informoval o tom prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Našli ďalšie pozostatky

Pri zaisťovaní dôkazov boli nájdené ďalšie ľudské pozostatky, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou patria zosnulému 65-ročnému mužovi, ktorý podľa polície pravdepodobne stroj pilotoval. „Doposiaľ nič nenasvedčuje tomu, aby sa v lietadle okrem pilota mala nachádzať aj druhá osoba,“ uviedol Džobanik.

Zdroj: TASR

Pozostatky tela boli uložené v pohrebnej službe, nariadená bola súdna pitva. Pri vyšetrovaní bol na mieste pádu nájdený vodičský preukaz vydaný vo Švédsku a cestovný pas vydaný v Rumunsku na to isté meno, teda na 65-ročného muža.

Smerovalo do Švédska

V utorok okolo poludnia bol na tiesňovú linku Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove nahlásený pád lietadla. Vrak stroja, ktorý bol identifikovaný ako dvojmiestne športové lietadlo typu Lancair 360 MKII, sa našiel tesne pred 15.00 hodinou. Lietadlo smerovalo z Rumunska do Švédska.

Prečítajte si aj: Tragédia na východe Slovenska. K zemi sa zrútilo lietadlo, jeden človek zahynul

Zdroj: TASR

Polícia na mieste zabezpečovala priestor počas noci a zhromažďovala všetky stopy. Práce sú vykonávané na pomerne veľkej ploche, poveternostné podmienky v tejto lokalite nie sú priaznivé. Vyšetrovateľ z Prešova začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a všeobecného ohrozenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM