Veronika Hunyadiová Správy

Na ihrisku v Humennom sa pilne pracuje. Na čo sa môžu futbalisti tešiť?

Hráčov na hracej ploche na štadióne pri Mlyne vystriedali robotníci a stroje.

Ilustračný obrázok k článku Na ihrisku v Humennom sa pilne pracuje. Na čo sa môžu futbalisti tešiť?
Zdroj: Mesto Humenné

Mladí humenskí futbalisti i futbalistky majú dôvod na radosť. Ako informuje mesto Humenné, ich domovský stánok na futbalovom štadióne pri Mlyne už čoskoro doplní umelý zavlažovací systém.

Hracia plocha s prírodným trávnatým povrchom tak bude mať lepšiu kvalitu, čo ocenia najmä počas tréningového proces a futbalové stretnutí.

Práce sa začali v polovici júla, termín ukončenia je naplánovaný do 31. júla .Aktuálne sa na ihrisku frézujú ryhy, do ktorých sa položí potrubie. Potom sa zasypú a položí sa trávnik.

Zavlažovací systém bude pozostávať z 30 výsuvných postrekovačov, čo zodpovedá štandardom futbalového ihriska bežných rozmerov.

Obsluha trysiek môže byť buď manuálna alebo nastavená automaticky. Na odber vody sa bude využívať už existujúca studňa.

Kvalitnejšie podmienky

Rekonštrukciou futbalového ihriska sa podľa radnice vytvoria lepšie podmienky pre futbal v oblasti športovej reprezentácie a práce s talentovanou mládežou. V súčasnosti má FK Humenné 12 mládežníckych družstiev a zastrešuj 300 mládežníkov.

Venuje sa aj deťom v predškolskom veku a to prostredníctvom projektu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Okrem tréningov mládeže FK Humenné je ihrisko určené aj pre tréningový proces A-mužstv ako aj na prípravné a súťažné mládežnícke zápasy. Plochu je k dispozícii aj na prenájom verejnosti, prípadne iným klubom na tréningy či prípravné zápasy.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM