Iné športy Šport

Na halové ME v atletike zatiaľ splnili limit piati Slováci. Medzi nimi aj talent z Humenného

Súťaží v rovnakej disciplíne, v akej aj momentálne najhviezdnejší slovenský atlét Ján Volko.

Ilustračný obrázok k článku Na halové ME v atletike zatiaľ splnili limit piati Slováci. Medzi nimi aj talent z Humenného
Zdroj: 1.AK Humenné

Na budúcoročných halových ME v atletike má zatiaľ istú účasť päť Slovákov.

V Toruni sa predstaví šprintér Ján Volko, ktorý bude obhajovať zlato na 60 m. Okrem neho splnil limit aj šprintér Tomáš Matuščák (1. AK Humenné) taktiež na 60 m, trojskokan Tomáš Veszelka (ŠK Dukla o. z. Banská Bystrica), Gabriela Gajanová (AK ZŤS Martin) na 800 m a Stanislava Škvarková (ŠK Dukla o. z. Banská Bystrica) na 60 m prekážok. Informoval o tom portál atletika.sk.

O zaujímavom súboji Volka s Matuščákom sme písali vlani. Hviezdny šprintér síce zvíťazil a druhý skončil Šimon Bujna, no po finálovom boji priznal, že cítil tlak z ľavej strany, kde to ťahal práve Tomáš Matuščák (vekom dorastenec!), ktorý dobehol napokon na treťom mieste.

Volko a Matuščák majú limit pre ME v atletike v suchu, blízko k účasti má aj spomínaný Šimon Bujna, ktorý zaostáva za limitom o stotinu sekundy.

Zdá sa teda, že Tomáš Matuščák to má do sveta veľkej atletiky parádne našliapnuté a veríme, že mu nebude nič stáť v ceste, aby aj na európskom šampionáte mohol preukázať svoj talent.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM