Správy

Na Dubníku vznikne multifunkčné ihrisko. Využijú ho všetky vekové kategórie

Obyvatelia Humenného sa môžu tešiť na ďalšie športovisko. Kde má vzniknúť?

Ilustračný obrázok k článku Na Dubníku vznikne multifunkčné ihrisko. Využijú ho všetky vekové kategórie
Zdroj: TASR

Nové multifunkčné ihrisko pre všetky vekové kategórie vznikne v humenskej mestskej časti Dubník. Aj keď je zmluvný termín jeho výstavby tri mesiace, zhotoviteľ avizuje ukončiť projekt za takmer 65-tisíc eur do mesiaca. Informovala o tom na stránke mesta Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu v Humennom.

Nové multifunkčné ihrisko s rozmermi 33 krát 18 metrov bude nadväzovať na už existujúce detské ihrisko. „Určené je na športové a kultúrno-spoločenské aktivity nielen detí a mládeže, ale aj dospelých či seniorov. Dostupné bude pre malý futbal, volejbal, nohejbal i tenis,“ priblížila s tým, že povrch ihriska bude tvorený kobercom z umelého trávnika s čiarovaním.

Pomoc kraja

Hracia plocha má byť ohraničená oplotením s výškou štyroch metrov, pozostávajúcim z hliníkových mantinelov a ochrannej siete. „Obyvatelia tejto časti mesta si žiadali športovisko. Ihrisko bude osvetlené štyrmi svietidlami, ktoré budú umiestnené na stožiaroch vo výške šiestich metrov. V rámci tejto stavby sa zrealizuje aj prístupový chodník od rodinných domov," doplnil primátor Miloš Meričko.

Ako podotkol, mesto projekt realizuje aj vďaka finančnej pomoci Prešovského samosprávneho kraja vo výške 30-tisíc eur. Dofinancovanie z vlastných zdrojov má predstavovať sumu 34 601 eur.

Foto: ilustračné

Na tejto ploche vyrastie nové ihrisko
Na tejto ploche vyrastie nové ihrisko / Zdroj: Mesto Humenné

Udalosti na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM