Veronika Hunyadiová Správy

Na detskú polikliniku sa dostanete pohodlnejšie: Nový výťah je hotový, FOTO

Nová prístavba s výťahom je dokončená a moderný výťah je už v prevádzke.

Ilustračný obrázok k článku Na detskú polikliniku sa dostanete pohodlnejšie: Nový výťah je hotový, FOTO
6
Galéria

Od pondelka 10. mája je v budove detskej polikliniky v Humennom v prevádzke úplne nový výťah. Novinka pomôže najmä imobilným pacientom a mamičkám s kočíkmi.

Výťah odovzdal do užívania primátor mesta Miloš Meričko, ktorý ho aj otestoval. „Teší ma, že sa nám podaril zrealizovať jeden z bodov volebného programu a želania mnohých Humenčanov sa oddnes stávajú skutočnosťou. Výťah bude slúžiť všetkým návštevníkom, potešia sa predovšetkým mamičky s kočiarmi či imobilní, pre ktorých je veľmi potrebný. Vyčlenili sme na to finančné prostriedky z mestského rozpočtu v sume takmer 84 000 eur,“ povedal primátor.

Odvezie osem ľudí

Budova zdravotníckeho zariadenia súčasnej slúži svojmu účelu už od roku 1938 a prístavba výťahu už bola nevyhnutnosťou. Výťah sa nachádza v samostatnej murovanej prístavbe v zadnej časti polikliniky (od parkoviska). Má tri nástupné stanice, na prízemí sa nachádza technická miestnosť a nástupná stanica výťahu.

„Interiér kabíny je moderný so zrkadlom z bezpečnostného skla, strop tvoria panely s osvetlením. K dispozícii je sklápacia sedačka a tiež držadlá,“ doplnil primátor. Výťah je pre osem osôb s maximálnou nosnosťou 650 kilogramov a šírkou dverí 90 centimetrov. „V prípade výpadku elektrického prúdu je zabezpečený dojazd do najbližšej stanice s automatickým otvorením dverí,“ dodal Slavomír Jančík z Odboru koncepcie a rozvoja mesta.

Na prvom a druhom nadzemnom podlaží polikliniky sa vybudovali aj nové sociálne zariadenia pre imobilných. Prispôsobená je toaleta aj umývadlo a dvere sú v požadovanej šír­ke.

Udalosti na Slovensku

Nový výťah na detskej poliklinike
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM