Krimi

Muž, ktorý poberal dávky v hmotnej núdzi: Podľa polície mal byť medzitým držiteľom 107 áut!

Muži zákona vyšetrujú naozaj kuriózny prípad trestného činu podvodu. Podľa polície sa páchateľ mal stať počas poberania dávok v hmotnej núdzi držiteľom až 107 vozidiel a ďalšieho vlastníkom...

Ilustračný obrázok k článku Muž, ktorý poberal dávky v hmotnej núdzi: Podľa polície mal byť medzitým držiteľom 107 áut!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Kuriózny prípad zo Zemplína. Michalovskí policajti vyšetrujú trestný čin podvodu. Podľa polície sa ho mal dopustiť páchateľ, ktorý sa počas poberania dávok v hmotnej núdzi v období od septembra 2012 do apríla 2015, stal vlastníkom jedného motorového vozidla a pri 107 vozidlách sa stal držiteľom.

„Ohlasovaciu povinnosť si nesplnil, a to aj napriek tomu, že o tejto skutočnosti bol náležite poučený a takto zatajil rozhodujúcu skutočnosť na trvanie nároku na pomoc v hmotnej núdzi,“ uviedol policajný hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Polícia informovala, že takto mu bola za toto obdobie Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach, vyplatená dávka a príspevky v hmotnej núdzi, na vyplatenie ktorých nemal nárok, pričom spôsobil celkovú škodu za viac ako 5 100 eur. „Vy­šetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu, kde je trestná sadzba na 1 až 5 rokov,“ uza­vrel Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM