Rôzne

Možno na nich zočíte aj tú svoju: FOTKY humenských bytoviek zo 70-tych rokov

Zažite s nami ďalší návrat v čase. Tentoraz sa prostredníctvom archívnych fotiek z druhej polovice 70-tych rokov môžete poprechádzať popri humenských bytovkách.

Ilustračný obrázok k článku Možno na nich zočíte aj tú svoju: FOTKY humenských bytoviek zo 70-tych rokov
6
Galéria
Zdroj: Okresný úrad Humenné

Humenské bytovky. Niektorí v tej svojej bývajú len chvíľu, iní v nej prežili veľkú časť svojho života, ak nie rovno celý. Tak či onak, bytovky, a to nie len čo sa týka Humenného, vo výraznej miere dávajú tvár svojmu mestu.

Hromadnú bytovú výstavbu v Humennom odštartovala výstavba veľkého chemického závodu v 50-tych rokoch. Práve vtedy uzrelo svetlo sveta najstaršie humenské sídlisko, Sídlisko I.

Postupne vznikli aj ďalšie sídliská s bytovými domami, v šesťdesiatych rokoch to boli II. a II A, v sedemdesiatych rokoch uzrelo svetlo sveta Sídlisko III, so Sídliskom pod Sokolejom sú spojené roky osemdesiate.

A to, že Sídlisko pod Sokolejom je spojené s 80-tymi rokmi je dôvod, prečo na nasledujúcich archívnych fotkách neuvidíte z tohto sídliska žiadnu bytovku, žiadny záber. Pochádzajú totiž z brožúrky vydanej v roku 1977 pre Okresný národný výbor – Odbor obchodu a cestovného ruchu v Humennom.

Pozrite si teda pripojenú fotogalériu a zažite tak návrat v čase o vyše 40 rokov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Fotky spred 40 rokov vyvolávajú plno spomienok: Aj takéto bolo kedysi Humenné
6
Galéria
Zdroj: Okresný úrad Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM