Samospráva

Mládežnícky šport dostane 82 000 eur: Pozrite si, koľko sa ujde jednotlivým klubom

Finančné dotácie v celkovej výške 82 000 eur si v tomto roku rozdelia športové kluby a Centrum voľného času (CVČ) Dúha z rozpočtu mesta Humenné. Rozhodlo o tom na svojom pondelkovom zasadnutí mestské zastupiteľstvo (MsZ).

Ilustračný obrázok k článku Mládežnícky šport dostane 82 000 eur: Pozrite si, koľko sa ujde jednotlivým klubom
Zdroj: Webnoviny.sk

Najvyššie dotácie, a to v sume 24 000 eur, pôvodne navrhovala udeliť radnica Volejbalovému klubu Chemes a Mládežníckemu hokejovému klubu v Humennom. Centru voľného času Dúha chcela poskytnúť v rámci podpory mládežníckeho futbalu čiastku 20 000 eur.

Na základe návrhu poslanca Michala Babina (KDH) sa však budú prerozdeľovať priame dotácie v iných výškach. MsZ dnes schválilo pre Mládežnícky hokejový klub Humenné finančnú podporu vo výške 20 000 eur. Dotáciu pre mládežnícky futbal v réžii CVČ Dúha odobrili poslanci vo výške 24 000 eur. Podpora pre uvedený volejbalový klub v Humennom zostala zachovaná na pôvodnej úrovni.

Ženský a dievčenský futbal v Humennom dostane na základe rozhodnutia poslancov v tomto roku cez Športový klub Štich 3 500 eur. Prvý Basket klub a 1. Tenisový klub získajú zhodne po 2 000 eur, Plavecký klub Chemes Humenné 4000 eur. S priamou finančnou podporou pre tento rok môže rátať aj humenský Atletický klub (1 000 eur), miestny Taekwondo klub (500 eur) a CVČ Dúha – tentoraz pre svoj záujmový útvar Box (500 eur).

Z rozpočtu miestnej samosprávy sa bude v tomto roku čiastočne financovať aj činnosť humenských šachistov. Neziskovej organizácii Šachy Reinter prispeje radnica sumou 500 eur.

Tento návrh neprešiel

Poslanec Milan Mňahončák (Náš kraj) navrhol počas rokovania zastupiteľstva zníženie dotácie pre Mládežnícky hokejový klub Humenné o 12 000 eur a presun týchto prostriedkov pre 1. Tenisový klub. Na základe toho by sa dotácia pre tenistov zvýšila z dvoch na 14 000 eur. S Mňahončákovým návrhom sa však MsZ napokon nestotožnilo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM