Rôzne

Mimoriadny úspech: Dvaja najlepší mladí autoopravári na Slovensku sú z humenskej SOŠ!

Mimoriadny úspech dosiahla dvojica žiakov tretieho ročníka z odboru autoopravár – mechanik na Strednej odbornej škole (SOŠ) v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech: Dvaja najlepší mladí autoopravári na Slovensku sú z humenskej SOŠ!
Zdroj: TASR

Cech predajcov a autoservisov ako organizátor súťaže pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravili aj v roku 2017 už v poradí 18. ročník súťaže „AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2017“.

Súťaž sa konala v troch kategóriách a to autoopravár junior – mechanik a elektrikár, karosár a lakovník. Je určená pre mladých autoopravárov, kde súťažiaci prezentovali svoje kvality v teoretickej, poznávacej i praktickej časti a postupne sa prebojovávali od školského kola cez oblastné až do celoštátneho finálového kola. Tento rok súťažilo zo 49 stredných odborných škôl 891 žiakov…

Najlepší žiaci zo školského kola na SOŠ v Humennom – Richard Venger a Ľuboš Gabriš postúpili do oblastného kola do Košíc. Výsledok? Ľuboš Gabriš 1. miesto a Richard Venger 2. miesto.

Svojim vynikajúcim umiestnením sa prebojovali do celoslovenského finále, ktoré sa uskutočnilo v Nitre. A tam humenskí študenti opäť nenašli premožiteľov. Na prvom mieste sa umiestnil Ľuboš Gabriš a v poradí druhý v celoslovenskom finále skončil Richard Venger!

Obsadením 1. miesta získal žiak Ľuboš Gabriš putovný pohár ministra školstva, diplom a poukaz na 3-dňové školenie v školiacom stredisku Bosch v Prahe. Škola získala poukaz za prvé miesto v hodnote 1 452 eur a za druhé miesto v hodnote 935 eur na nákup automobilovej techniky. Úspešní reprezentanti humenskej SOŠ sa pripravovali pod odborným vedením učiteľa odborných predmetov Jaroslava Beňatinského.

O tomto mimoriadnom úspechu informoval web Prešovského samosprávneho kraja, informácie pochádzajú od Moniky Harvanovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM