Rôzne

Milovníci zlatistého moku sa môžu začať tešiť: V Humennom opäť potečie pivo potokom! Kedy?

Potvrdené. V Humennom sa chystá tretí ročník Švejkových pivných dní. A známy je už aj presný termín. Kedy sa naše mesto stane rajom všetkých milovníkov zlatistého moku?

Ilustračný obrázok k článku Milovníci zlatistého moku sa môžu začať tešiť: V Humennom opäť potečie pivo potokom! Kedy?
Zdroj: Dnes24.sk

„Dňa 16. marca 2016 sa na Mestskom úrade v Humennom stretli členovia Organizačného výboru 3. ročníka Švejkových pivných dní, ktoré naplánovali v termíne od 5. do 8. mája 2016 spolu s bohatým kultúrnym programom,“ informuje humenská radnica na svojom webe.

Švejkove pivné dni sa v Humennom uskutočnili prvýkrát v roku 2014. Radnica toto podujatie vtedy okomentovala ako návrat k pivnej tradícii. Naše mesto bolo totiž do roku 1989 preslávené tým, že sa tu, narozdiel od iných miest, dali kúpiť všetky druhy piva vyrábajúce sa v Československu.

Podujatie zožalo úspech. Vypilo sa 11 000 litrov piva, čo je 22 000 veľkých pív. O rok nato sa radnica rozhodla zorganizovať aj druhý ročník. Toto tak bude už tretí ročník Švejkových pivných dní.

Kým predošlé dva sa konali zhodne na prelome apríla a mája, tentoraz vypuknú až po tradičných prvomájových oslavách, ktoré sa uskutočnia taktiež a to v nedeľu prvého mája na miestnom amfiteátri. Stavanie mája je na programe rovnaký deň pred Domom kultúry.

Video z prvých Švejkovych pivných dní nájdete tu.

Fotoreportáž z druhého ročníka si môžete pozrieť tu.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM