Tomáš Šuhajda Kultúra

Milovníci skutočného umenia si prídu na svoje: Do Humenného zavíta svetoznámy Kyjevský City balet!

S legendárnym titulom Luskáčik sa po prvý raz v histórii slovenskému publiku predstaví Kyjevské mestské akademické divadlo. Klasické dielo si budú môcť v mestskej športovej hale vychutnať aj Humenčania.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci skutočného umenia si prídu na svoje: Do Humenného zavíta svetoznámy Kyjevský City balet!
Zdroj: Webnoviny.sk

„V súčasnosti pôsobí v tomto divadle až 250 umelcov a časť z nich v rámci baletných predstavení Luskáčik a Labutie jazero zavíta do piatich slovenských miest,“ informoval Dodo Mikláš z ACCESS Production. Okrem Humenčanov ich budú mať možnosť vidieť aj Slováci v Bratislave, Komárne, Nitre a Košiciach.

Luskáčik

Kyjevský City balet začne slovenské turné v bratislavskom Istropolise 25. novembra s Čajkovského Luskáčikom, o deň neskôr sa tam predstaví s Labutím jazerom. Do ostatných miest už bude cestovať len s rozprávkou Luskáčik, ktorá už na divadelných doskách žije viac ako 120 rokov. Do Humenného zavíta legendárne predstavenie v podaní výnimočných baletných tanečníkov 14.12. 2013.

Najlepší tanečníci na svete

„Luskáčik a Labutie jazero sú skutočnou klasikou, ktorá je nesmrteľná. Preto sme sa rozhodli na Slovensko priniesť zrejme jej najprofesionál­nejšiu verziu. V Kyjevskom balete pôsobia zrejme tí najlepší tanečníci na svete, a tak aj slovenskí milovníci skutočného umenia ich budú môcť vidieť na vlastné oči,“ povedal pre médiá organizátor slovenského turné Kyjevského City baletu Rudolf Héger.

Kyjevské mestské divadlo je niekoľkonásobným víťazom najvyššej divadelnej ceny Ukrajiny – Kyjevskej pektoraly, tiež je držiteľom Národnej ceny Ukrajiny Tarasa Ševčenka. Vstupenky na predstavenia môžu záujemcovia získať v sieti Ticketportal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM