Rôzne

Milovníci folklóru si prídu na svoje: V Humennom sa predvedú skupiny z celého kraja

Už tento víkend sa v Humennom uskutoční krajské kolo súťažnej prehliadky folklórnych skupín pod názvom Nositelia tradícií. Pozrite si, kto vystúpi na pódiu...

Ilustračný obrázok k článku Milovníci folklóru si prídu na svoje: V Humennom sa predvedú skupiny z celého kraja
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 20. mája sa v Humennom koná Medzinárodný deň múzeí 2018 a jeho súčasťou bude aj krajské kolo súťažnej prehliadky folklórnych skupín s názvom Nositelia tradícií. Jedná sa pritom o celoštátnu postupovú súťaž.

„Podujatie Nositelia tradícií je vrcholným podujatím súťažnej prehliadky folklórnych skupín na území Slovenska. Súťaž sa koná každé tri roky,“ priblížila Jana Fedičová z Vihorlatské­ho múzea.

Podujatie sa pôvodne malo konať v areáli miestneho skanzena, no podľa J. Fedičovej sa kvôli nepriazni počasia bude konať v estrádnej sále Mestského kultúrneho strediska v Humennom a to so začiatkom o 14:00 hod.

„V programe súťažnej prehliadky sa divákom predstavia folklórne skupiny Taľar z Novej Ľubovňe, Kečera z Jakuban, Pridaň z Víťaza, Dubovičan z Dubovice, Starinčanka zo Sniny, Čaklov z Čaklova, Raslavičan z Raslavic, Umelecký klub Okrúhľan z Okrúhleho a folklórna skupina Stropkovčani zo Stropkova,“ informovala J. Fedičová.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM