Rôzne

Milovníci festivalov si prídu na svoje: K Šírave mieria zvučné mená hudobnej scény

Druhý ročník letného festivalu pri slovenskom mori s názvom Amfik šírava fest sa už blíži. Na čo sa návštevníci môžu tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Milovníci festivalov si prídu na svoje: K Šírave mieria zvučné mená hudobnej scény
Zdroj: Dnes24.sk

Amfiteáter pri Zemplínskej šírave bude praskať vo švíkoch. Dokonca pri ňom vyrastie stanové mestečko. Okrem nádielky hudby, čaká na ľudí aj plážový šport.

Hudobníci sa už tešia na Šíravu

K Zemplínskej šírave si to cez víkend namieria zvučné mená slovenskej hudobnej scény. Chystá sa totiž druhý ročník Amfik Šírava festu, na ktorom sa počas piatka a soboty predstavia kapely ako Polemic, Inekafe, Smola a Hrušky, Zoči Voči, Chikilikitua, The Paranoid, Kali, Martin Harich, Heľenine Oči či kapela Hex, ktorá dlho na Zemplínskej Šírave nehrala.

Jeden z jej členov, Yxo Dohňanský, priznal, že sa na východ republiky sa stále tešia a inak tomu nebude ani tentokrát. ,,Na východe bývajú veľmi dobré koncerty a ľudia, ktorí sa vedia baviť. Veľmi radi hrávame letné festivaly obzvlášť pri vodných nádržiach. Má to svoje čaro a preto sa na Šíravu veľmi tešíme,“ poznamenal Yxo z kapely Hex.

Novinky festivalu

Tento druhý ročník bude oproti minulému dvojdňový, predstaví sa na ňom oveľa viac interpretov, pre ľudí bude pripravené nonstop strážené stanové mestečko a okrem hudby bude spojený aj s aktívnym pohybom. Po piatkovom večernom hudobnom maratóne si v sobotu 30.júla od rána môžu návštevníci zašportovať.

Na programe budú turnaje v plážovom futbale a volejbale či pripravený fitness stage a mnoho iného. "Po športových aktivitách sa opäť rozbehne sobotný hudobný program. Ľudia sa určite nudiť nebudú,“ dodal na záver Boris Karch. Amfik šírava fest vypukne už v tento piatok a sobotu, lístky sú stále v predaji v sieti Ticketportal alebo v obchodnom centre Zemplín v Michalovciach.

Videopozvánky na Šírava fest
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM