Tomáš Šuhajda Hokej

MHK Humenné pred záverom základnej časti: Toto sú čísla, ktoré sa v hokeji len tak nevidia

2. hokejová liga má za sebou 15 kôl a kluby čaká posledných 6 zápasov, ten úplne posledný je na programe 1. marca. Pozrime sa pred záverečnou fázou základnej časti na tímové aj individuálne štatistiky podľa portálu SZĽH. Niektoré čísla MHK vyznejú až neuveriteľne!

Ilustračný obrázok k článku MHK Humenné pred záverom základnej časti: Toto sú čísla, ktoré sa v hokeji len tak nevidia
Zdroj: Dnes24.sk

Tak na začiatok, 15 zápasov a 15 výhier v riadnom hracom čase, to je vizitka humenského klubu. 107 strelených gólov, na ktoré hráčom MHK stačilo 668 striel. Percentuálna úspešnosť striel fantastických 16,02% alebo inými slovami, zhruba každá šiesta strela končí gólom. Druhý najviac skórujúci tím z Dubnice strelil „len“ 87 gólov…

Hudák ešte nedostal gól

Humenné nielen strieľa veľa gólov, ale tiež ich málo inkasuje. V 15 zápasoch len 15 obdržaných gólov! Dostávať v priemere len gól na zápas je v hokeji takisto famózna štatistika.

Medzi špicu v individuálnych štatistikách tak samozrejme patria aj naši brankári. Imrich Petrík odchytal 884 minút, dostal 15 gólov, chrbát mu kryje Martin Hudák, ktorý za 119 minút, v ktorých dostal príležitosť, nedostal ani gól!

Baranok: +38

Najproduktívnejším hráčom 2. hokejovej ligy je hráč Dolného Kubína Matej Hančiak s 35 bodmi, no na krk mu dýcha náš Ľubomír Baranok s 34 bodmi a na treťom mieste je Jakub Mihalič s 29 bodmi.

Ľubomír Baranok je spolu s Róbertom Brandisom z Dubnice aj najlepším strelcom, obaja dali doposiaľ 19 gólov. Kraľuje tiež v štatistike +/- s neuveriteľnými 38 plusovými bod­mi!

Humenné alebo Dubnica?

Na záver len pripomíname, že 2. hokejová liga je rozdelená na skupiny A a B, ich víťazi sa stretnú vo veľkom finále. Podľa všetkého sa môžeme tešiť na súboj Humenného s Dubnicou a oba celky chcú postúpiť! A že to nebude pre Humenné ľahký súper, za ktorý nastupujú aj majster sveta či niekdajšia hviezda hrajúca NHL, sa dočítate TU!

Víťaz bude hrať následne s posledným celkom prvej ligy baráž o účasť v 1. hokejovej li­ge.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM